Gastronomie

Ce rezultă dacă asociezi o ciocolată cu portocale şi oţet balsamic cu un pahar de Metaxa 12 stele? Răspunsul e într-unul dintre romanele lui Hemingway

06 mai 2021 306 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

 

„Sărbătoare de neuitat“ este titlul unuia dintre cele mai cunoscute romane ale lui Ernest Hemingway, autor ce s-a remarcat prin scriitura sa simplă, concisă, şi totuşi memorabilă. În această operă, scriitorul evocă aerul boem al anilor ’20, una dintre perioadele care a rămas în istorie pentru că viaţa era trăită ca o sărbătoare şi nu orice fel de, ci una continuă, permanentă.

Astăzi, ritmul vieţii este diferit, iar oamenii s-au schimbat şi ei. Şi totuşi, gastronomia fină şi licorile alese rămân chiar şi un secol mai târziu un motiv de sărbătoare, iar când cele două domenii sunt aduse împreună, rezultatul poate fi memorabil, aşa cum este cazul asocierii dintre METAXA, o băutură puternică şi masculină, dar totodată catifelată, şi ciocolata artizanală ÉSOPHY.

Încă de la înfiinţarea Casei METAXA, în 1888, una dintre valorile brandului, profund înrădăcinată în istoria sa, este explorarea, atât a propriilor limite, cât şi a oportu­nităţilor externe. Mai exact, compania elenă a încercat întotdeauna să se autodepăşească, dar şi să gă­sească parteneri de cursă lungă alături de care să poată construi în viitor, parteneri care împărtă­şesc aceleaşi valori.

De altfel, Maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, caută constant noi modalităţi de a pune în valoare notele complexe ale distilatelor din vin învechit, ale vinurilor Muscat din insulele Mării Egee şi ale buchetului secret de ierburi şi plante mediteraneene, elementele-cheie prin care el obţine această băutură cu gust fin, perfect echilibrat şi aromat.

Edificatoare în acest sens este colaborarea pe care casa METAXA a iniţiat-o la sfârşitul anului trecut cu ÉSOPHY, un atelier de ciocolată artizanală lansat pe piaţă în 2017. Marca de ciocolată grecească premium a fost aleasă de Maestru pentru a accentua subtilităţile gustului METAXA 12 Stars şi METAXA Private Reserve într-o manieră expresivă, prin propunerea unor reţete artizanale create exclusiv pentru această băutură.

Această asociere specială s-a transformat într-o experienţă de explorare şi într-o poveste menită să se repete!

De aceea, de Paşte Casa Metaxa propune o nouă simfonie pentru gusturi!

Pasiunea comună pentru ingredientele mediteraneene, împărtăşită de artizanii ÉSOPHY şi METAXA, s-a transformat într-o propunere senzorială unde prospeţimea fructelor îşi dă întâlnire cu gustul fin al ciocolatei pure. Aşa a apărut METAXA x ÉSOPHY drajeuri, un food pairing inedit şi de efect.

Într-un amestec de inspiraţie şi pasiune, fructele greceşti au fost îmbrăcate în stra­­turi fine de ciocolată bogată, pentru a crea o combinaţie proaspătă de primăvară, ce complimentează perfect notele complexe şi fine specifice băuturilor METAXA.

Două variante de drajeuri de ciocolată însoţesc astfel cele mai fine creaţii ale Maestrului Constantinos Raptis, este vorba de METAXA 12 Stars şi METAXA Private Reserve.

METAXA 12 Stele este asociată cu drajeuri din coajă de portocală, învelite în ciocolată amăruie şi oţet balsamic.

Păstrând notele proaspete de portocală, dar fără a acoperi gustul ciocolatei amărui cu oţet balsamic, noile drajeuri propun o aromă fructată, nu foarte dulce. Ciocolata neagră 70%, creată dintr-un amestec de diverse tipuri de boabe de cacao ce se armonizează în note accentuate şi subtile, oferă o exprerienţă intensă şi bogată. Astfel că, în final, drajeurile se găsesc la intersecţia dintre aroma fresh a portocalei, gustul fin dar intens de ciocolată şi aciditatea oţetului balsamic. Toate aceste gusturi, aflate în echilibru perfect, completează experienţa gustului METAXA 12 Stele.  

METAXA Private Reserve, în asociere cu caise suculente şi ciocolată neagră picantă.

Noile drajeuri ÉSOPHY în ediţie limitată sunt create pentru cei ce iubesc fructele asociate cu condimente picante. Produs din 73% ciocolată neagră şi extract de caise, acest desert este obţinut din diverse tipuri de cacao de provenienţă diferită, ce oferă un gust perfect echilibrat şi bogat, cu o consistenţă solidă de cacao prăjită, note puternice amărui şi arome subtile de fructe proaspete. Drajeurile create în urma acestui proces artizanal complex complează subtil gustul inconfundabil al METAXA Private Reserve.