Dupa Afaceri Premium este o publicatie lunara de lux care completeaza Ziarul Financiar din punct de vedere al continutului prin trendurile de business lifestyle pe care le prezinta in paginile sale.
DA Premium are un continut editorial echilibrat si eclectic, combinand cele mai importante teme din lifestyle, cu o doza semnificativa de business life.
Articolele cu si despre oameni de afaceri trateaza subiecte din lifestyle si lux precum cele mai noi tendinte in materie de gastronomie haute cuisine, moda de business, design interior, sporturi de inalta societate.
Cristina Roşca, vânător de experienţe şi călător de cursă lungă. Ah, şi editor-şef DA Premium.
Aş putea să spun dintr-o suflare cel puţin 100 de locuri unde mi-ar plăcea să ajung şi nu am făcut-o. Nu am nevoie de mult timp de gândire nici să enumăr alte 100 unde mi-ar plăcea să mă reîntorc. Aş avea însă nevoie de câteva vieţi bune să vizitez tot ce mi-aş dori, şi pentru că nu am decât una, am decis să înghesui totul acum, aici, cât mai repede. Mi-am descoperit pasiunea pentru călătorii acum 11 ani, când am ieşit pentru prima dată în afara ţării şi de atunci nu m-am mai oprit. Mama glumeşte şi spune „parcă te-ai născut în avion.“ Poate, dacă era aşa, aş fi început să călătoresc chiar mai devreme, dar încerc să recuperez rapid, de aceea sunt acum în căutarea timpul pierdut.
- Ţintă: A fost să ajung în 50 de ţări până la 30 de ani. Acum am 32 de ani şi mai bine de 60 de state „bifate“. Nu le mai număr însă. Acum tot ce vreau e să ajung să descopăr cât mai mult din lumea asta mare.
- Guilty pleasure: hotelurile care servesc şampanie şi prosecco la micul dejun
- Obsesii: rujuri sângerii şi pantofii cu tocuri ameţitoare. „Go high or go home“
- Unde mă simt ca acasă: La New York
Bogdan Alecu, „cu benzina în sânge“
Am condus sute de automobile în ultimul deceniu, de la cele mai mici la cele mai mari, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, de la maşini electrice la cele hibride, diesel sau benzină. Indiferent de preţul lor, de clasa din care fac parte, toate sunt adevărate capodopere ale ingineriei, prin simplul fapt că peste 10.000 de componente sunt interconectate pentru a te transporta din A în B. Dar un automobil este mai mult decât un simplu mijloc de transport, este o operă de artă. Pentru mine aventura a început de la trei ani, cu o Lada cu pedale, a continuat cu revistele auto de la începutul anilor 90 care prezentau o lume SF pentru România acelor vremuri. Desigur, după 18 ani aventura a luat alte dimensiuni, când am condus primul automobil pe şosea, un spectaculos Ford Sierra, intrat acum în cărţile de istorie. Indiferent că este vorba de un Rolls-Royce Phantom, un BMW M5 sau de noile electrice, toate automobilele exprimă independenţă şi libertate, acompaniate de cea mai avansată tehnologie şi cel mai înalt rafinament pentru fiecare categorie de client căreia i se adresează.
Alina-Elena Vasiliu, mereu cu ochii larg deschişi
Îmi amintesc că în copilărie mă fascinau sticluţele de parfum ale mamei, care, chiar şi golite de conţinut, mă lăsau să-mi închipui ce splendoare trebuie să fi fost să te învăluie aromele din interiorul lor. Cred că mi-am rafinat gusturile pentru parfumuri de la un interviu la altul, după fiecare discuţie cu unii dintre creatorii celor mai ameţitoare esenţe şi sper că o voi face în continuare.
Scriu despre oameni cu super-idei şi poveşti creatoare de zâmbete şi mă inspir din fiecare experienţă pe care ei mi-o împărtăşesc.
Ocazional, imortalizez călătorii în cuvinte. Nu mi-am dat seama decât recent ce daruri preţioase sunt călătoriile şi, dacă aş şti că doar asta voi putea primi cadou de-acum înainte, aş putea face o listă lungă de locuri prioritare în faţa cărora să mă simt copleşită.
Răsfăţ: timpul cu prietenii
Dorinţă: să ajung în Central Park din New York de Crăciun
Obsesie: limba franceză
Ritual de înveselire: fiecare rochie nouă
Roxana Petrescu, în căutarea aromelor perfecte şi a timpului pierdut
Scriu despre design interior, alteori despre călătorii, mai tot timpul despre oameni, dar nimic nu mă bucură mai tare decât să scriu despre mâncare. Adesea mi se întâmplă, la ore absolut nepotrivite, să mă găsesc vorbind cu voce tare zicând, mai mult ca o incantaţie, „ce-aş mânca ceva bun“, de parcă dacă rostesc aceste cuvinte magice se şi aştern mese regeşti în faţa mea. Mi-am dat seama că dacă merg într-o călătorie şi nu am parte de cel puţin o experienţă culinară memorabilă, oraşul respectiv îşi piede din farmec chiar dacă îmi fură ochii. Fură-mi gustul şi mai vorbim. Poate de aceea mi-a plăcut Florenţa atât de mult, Manarola din Cinque Terre încă-mi stârneşte pasiuni pe papilele gustative, iar dacă aş putea, acum m-aş teleporta în Djemaa el-Fna, piaţa din inima Marrakeshului care, ce să vezi, noaptea se transformă în cel mai grandios spectacol culinar din câte mi-a fost dat să văd. Mâncarea bună este pasiune plămâdită de cele mai multe ori de indivizi senzaţionali, te poartă peste tot în lume, aduce oamenii la un loc, generează conversaţii spumoase şi face ca timpul să treacă delicios. Numai ea ştie să le lege pe toate atât de bine. Eu mi-aş pune pofta-n cui, dar unde găsesc un cui atât de mare?
Luxul: Timpul liber
Dorinţă: Să merg în San Sebastian şi să stau la masă cu Elena Arzak