Arts & Design

Un traseu de 140 de kilometri pentru ciclişti s-a deschis în zona viticolă Dealu Mare

02 mai 2011 907 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie
Un traseu de 140 de kilometri pentru ciclişti s-a deschis în zona viticolă Dealu Mare

În zona viticolă Dealu Mare s-a deschis un traseu de 140 de kilometri pentru turiştii care vor să viziteze podgoriile pe bicicletă, potrivit asociaţiei Carpathian Tourism Cluster România ce promovează turismul în zona carpatică. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Cycling România, asociaţia de dezvoltare în turism Monteoru Renaissance şi mai multe municipalităţi din zona Dealu Mare.

"Traseul Cicloturistic Dealu Mare traversează cele mai frumoase porţiuni ale regiunii Dealu Mare, oferind turiştilor pe bicicletă ocazia de-a se bucura de cultura specifică locală, tradiţiile culinare şi oenologice", potrivit oficialilor asociaţiei.

Traseul începe lângă Ghighiu şi se termină la mânăstirea Ciolanu, traversând zonele viticole la Seciu, Urlaţi, Ceptura, Tohani, Săhăteni, Pietroasele şi Merei.

"În cramele de aici vor fi posibile degustări de vinuri, în timp ce în Buzău turiştii

vor putea lua parte la o "vânătoare" de trufe în pădure".

Mai mult, turiştii vor putea vizita mai multe mânăstiri şi situri arheologice (mormintele tracice de la Naeni, asezările romane de la

Pietroasele), muzee de artă (conacul Bellu din Urlaţi), dar şi staţiunea balneo-climatericăde la Sărata Monteoru. Traseul are o lungime de 140 km şi poate fi parcurs în cinci zile de către cicliştii cu nivel mediu de pregătire fizică.

Proiectul targetează turiştii care vin pentru o zi sau pentru un întreg weekend din Bucureşti, Ploieşti sau Braşov.

Se vor organiza evenimente cicliste şi competiţii pentru promovarea regiunii, atât pe teritoriul României cât şi în străinătate, potrivit oficialilor asociaţiei.

"Punctul de start al traseului este aproape de Bucureşti, la doar 60 km distanţă, iar mijloacele de a ajunge în regiunea Dealu Mare vor fi considerabil uşurate de construirea sectorului de autostradă Bucureşti- Ploieşti".

Proiectul traseul cicloturistic Dealu Mare este parte a strategiei de dezvoltare a cicloturismului iniţiată de Carpathian Tourism Cluster România.