Travel

Destinaţii de weekend: Gura Portiţei, una dintre cele mai frumoase plaje din România

27 iul 2014 105730 afişări
Din aceeaşi categorie
Plaja Gura Portiţei este cu adevărat un loc uitat de lume, în sensul bun al cuvântului. Această fâşie îngustă de nisip, se întinde pe o porţiune de 4 km şi desparte Marea Neagră de Lacul Golovita, Delta Dunării.
 
Dacă vrei să ajungi la Gura Portiţei nu ai foarte multe opţiuni. Fie ajungi pe calea apei, luând vaporul de la Jurilovca, fie închiriezi o şalupă. Până la Jurilovca ajungi cu maşina, iar distanţa este de 92 de kilometric, respectiv 70 de km dacă ne raportăm la Tulcea. Poţi ajunge şi cu bicicleta sau motocicleta, dar traseul este destul de dificil, scrie One.
 
Iniţial un sat pescăresc, Gura Portiţei (Portiţa) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase (şi liniştite) destinaţii turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară şi aglomerată în ultimii ani.
 
Citiţi şi:
 ► Cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc
 
► Cum s-a schimbat în 100 de ani una dintre cladirile emblematice ale Bucureştiului - Galerie FOTO
 
► 10 locuri superbe din Bucureşti în care să-ţi petreci vara
 
► Cheile de la castel: TOP 5 palate de închiriat
 
Denumirea era legată de comunicarea existentă iniţial între lacul Goloviţa şi Marea Neagră, închisă în anii 70, ceea ce a transformat Goloviţa într-un lac închis, cu apă în curs de desalinizare. Lacul comunică la nord cu lacul Razim (liber) iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezintă o parte a rezervaţiei biosferei Delta Dunării.
 
Tarifele de cazare pentru Gura Portiţei variază în funcţie de sezon şi de tipuld e cameră, între 10 şi 80 de euro pe noapte.