Dacă vreti sa plecaţi într-o vacanţă altfel şi nu ştiţi unde să mergeţi, După Afaceri – Premium va propune cinci destinaţii mai puţin cunoscute dar care oferă plaje nesfârşite, parcuri naţionale perfecte pentru safari şi culturi încă neatinse de trecerea timpului.
1. Botswana are de toate: parcuri naţionale şi animale sălbatice perfecte pentru safari, delte pentru plimbări cu barca la apus, deşert pentru expediţii cu maşinile de teren. Îi lipsesc într-adevăr plajele, însă compensează cu tot ce are în rest. Mai mult, la fel ca toate ţările cu care se învecinează - Namibia, Zambia – este încă nedescoperită de turismul de masă, astfel că îşi păstrează încă autenticitatea.
2. În Islanda te duci fie ca backpacker, fie ca turist de lux, care se plimbă cu elicopterul deasupra cascadelor şi care închiriază maşini de teren pentru a merge la “vânătoare” de puffini. Pentru orice tip de turist Islanda oferă acelaşi lucru, o natură diferită de orice găseşti în restul Europei: gheţari, cascade şi paradisuri precum Laguna Albastră.
3. Myanmar a fost mult timp una dintre ţările cu graniţe închise, acesta fiind de altfel unul dintre motivele pentru care civilizaţia şi-a păstrat obiceiurile, arhitectura este neschimbată, iar statul pare că a rămas prizonierul timpului. În Myanmar, în timp ce te plimbi cu balonul la răsărit de soare, ai senzaţia fie că ai făcut o călătorie în timp, fie că eşti călător într-un stat imun la viteză, şi internet.
4. Socotra este o insulă din Yemen, ascunsă undeva în mijlocul mării Arabiei, între zona continentală din Yemen, Somalia şi Oman. În Socotra ajungi greu, însă odată ce ai păşit pe insulă îţi dai seama că eşti într-o altă lume: vegetaţia este unică, turiştii pot fi număraţi pe degetele de la cele două mâini, cazarea se face de regulă în cort, iar mâncarea – chiar şi homar – este pescuită zilnic în faţa turiştilor.
5. Când ajungi în Turkmenistan ajungi la porţile iadului (Door to Hell), mai exact la acel câmp de gaze naturale unde de mai bine de 40 de ani arde necontenit focul. Depozitele de gaze din zonă sunt cele ce alimentează flacăra care nu s-a stins din 1971 până astăzi. Ţara are însă mai multe de oferit, de la oraşul capitală Ashgabat care deşi construit în marmură albă pare mai degrabă un oraş părăsit, până la fortăreţe vechi de sute de ani.