După Afaceri

Despre stilul de manager la feminin şi viaţa de după afaceri. Din vorbă-n vorbă cu Ileana Glodeanu, partener al biroului Wolf Theiss din Bucureşti, despre New York, păduri magice şi cărţi ce merită citite şi recitite

15 mar 2023 299 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

A fost implicată în unele dintre cele mai importante tranzacţii de pe plan local. De altfel, cei apropiaţi spun despre ea că e pasionată de domeniul fuziunilor şi achiziţiilor în care activează deja de aproape 18 ani, fiind avocat partener şi coordonatoarea practicii corporate/M&A în cadrul casei de avocatură Wolf Theiss, biroul de la Bucureşti. Când nu lucrează însă, Ileana Glodeanu călătoreşte, ascultă muzică, face sport sau citeşte.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... un inel special, pe care mi l-am comandat online, dintr-un impuls, în pauza unui workshop. Mi-a sosit după vreo lună (uitasem de el), cu doar o zi înainte să se închidă totul din cauza pandemiei. Simt că m-a protejat tot timpul, mi s-a părut o coincidenţă interesantă şi mi-a fost tare drag din prima zi.

Cartea pe care o citesc acum este... „Supranatural“, de Joe Dispenza. De fapt, o recitesc. Cred că aş putea să o citesc de zeci de ori şi tot să o redescopăr. Am primit-o cadou de la un suflet pereche şi oricâte cărţi aş avea pe noptieră, aceasta rămâne una din ele.

Pasiunile mele sunt... fetele mele (18 şi 15 ani anul acesta). Mă încarcă cu energie şi cu bucurie şi sunt, pur şi simplu, viaţa mea. Apropiaţii mei zic că sunt pasionată şi de tran­zacţii/M&A, să îi ajut pe ceilalţi şi să cresc spiritual.

O descoperire recentă din Bucureşti este... pădurea magică de vizavi de casa mea. Mi-a schimbat complet viaţa. Când ai o viaţă plină de agitaţie ca a mea, care mă poartă din aeroporturi direct în board-rooms, printre contracte şi sute de e-mailuri care îmi intră în fiecare zi în inbox, pădurea m-a salvat şi a fost ca o fereastră către mine şi spre un alt univers, către natură şi serenitate.

Cel mai mult îmi place în România... să mă conectez cu oameni faini.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Apple watch. Mă monitorizez la orele de sport, fac plăţi din mişcarea încheieturii şi, mai ales, văd când mă sună cineva, pentru că telefonul meu este, cel mai adesea, pe mute.

Parfumul meu preferat este... mirosul natural. Nu folosesc parfum decât în mod absolut excepţional, poate de vreo trei ori într-un an. Îmi plac foarte mult aromele, la mine în cameră am întotdeauna beţişoare parfumate şi lumânări. Am totodată diverse parfumuri primite cadou, îmi place să le miros sau să simt mirosul parfumului altora. Dar în ceea ce mă priveşte, îmi place să fiu naturală, să miros a mine...  

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de şampanie sau, eventual, un kir royale. Zi de zi, prefer macha latte sau flat white cu lapte de ovăz. În general, am gusturi ciudate. Adevărul este că îmi place să încerc lucruri noi şi asa am ajuns să beau inclusiv cafele dubioase sau cu lapte barista de mazăre. Nu am însă gusturi ciudate la vinuri, trebuie doar să fie foarte bune.

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... The Met din New York. Merg de principiu în fiecare vară cam o săptămână la New York şi mi-am făcut un obicei din a da un tur scurt şi pe la Metropolitan Museum of Art. În vara aceasta, cadoul de absolvire de liceu pentru Natalia, fiica mea cea mare, este o minivacanţă în State, iar show-ul pe Broadway (chiar azi am luat bilete la Six) şi vizita la Met sunt "y compris".

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Brâncuşi. Am o obsesie pentru Coloana Infinitului, Sărutul şi, de fapt, toate capodoperele lui.

Restaurantul meu preferat este... Îmi place fine dining-ul şi, în general, să mă răsfăţ. În Bucureşti, cred că preferate ar fi Kane, the Artist şi Kaiamo.

Gadgetul meu preferat este... boxa, îmi place supermult să ascult muzică. Aş fi ales airpods-urile, le am cu mine peste tot, doar că le şi cam pierd non-stop.

Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este... Whatsapp.

Podcast sau e-book?... Podcast, for sure. Sunt întotdeauna la extreme, îmi place să citesc cărţi în format clasic, dar în acelaşi timp sunt foarte deschisă la tot ce e nou, la fast forward. În orice aeroport şi oricând am câteva minute, mai ascult câte un podcast.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Japonia. Am fost de două ori, dar m-aş mai întoarce oricând.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... avocado şi ghimbir.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... rochiile, iar vara optez pentru tricou alb şi pantaloni scurţi.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... ooooh, evident „citesc“ site-urile de shopping!

Iarna aceasta m-a găsit... pe o plajă, cu o carte în braţe, cu muzică în căşti şi cu un cocktail lângă mine. Desigur, şi palmierul e în peisaj.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Norvegia. Acolo am găsit atâta linişte, încât mi-am auzit gândurile şi bătăile inimii.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să îl iau la pas. Iubesc să mă plimb cu orele prin orăşele noi, am un simţ foarte bun al orientării.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... echipa mea. Am avut familia, am avut sportul, am avut chiar şi prietenii cu care am reuşit şi câteva escapade pe barcă sau alte mici ieşiri şi întrevederi, am călătorit şi pe alte continente cu curaj şi fără să ne îmbolnăvim. Dar cu echipa m-am văzut rar până când am revenit fizic la birou şi chiar mi-a fost dor de interacţiunea cu oamenii, de intratul lor peste mine în birou, unde e ca în Central Station cum zic ei.

Un lucru pe care l-am învăţat recent... este să mă las în voia universului. Nu ştiu, de fapt, dacă este ceva recent învăţat, cred că intuitiv am făcut mereu asta, doar că în ultimii ani m-am manifestat activ în sensul „go with the flow“.

Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ este... un colier Van Cleef cu fluturaş, l-am achiziţionat din New York.