Este unul dintre cele mai sonore nume din industria locală a vinului. Poate că la asta a contribuit şi faptul că de aproape două decenii, numele ei stă pe vinurile pe care le creează. Când a pornit la drum în antreprenoriat, industria locală a licorii lui Bacchus era şi ea la început. Astăzi, într-un sector cu câteva sute de crame şi cu alte câteva nume noi care apar an de an, Aurelia Vişinescu e un brand ce are în spate zeci de ani de studiu şi experienţă de partea enologului său – Aurelia Vişinescu, una dintre puţinele femei enolog din România. Când nu admiră via – mai ales primăvara, când planta îşi dezvăluie delicateţea – şi când nu lucrează la a produce un nou vin, Aurelia Vişinescu are şi alte pasiuni printre care se numără moda, cititul şi... grădinăritul.
Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... Sunt o persoană mai mult practică decât romantică şi nu e în felul meu să mă ataşez de obiecte sau să le port mereu cu mine. Însă, cum fiecare zi e unică, îmi place să îmi aleg accesoriile în funcţie de starea mea, de locul în care merg şi, bineînţeles, de zi.
Cartea pe care o citesc acum este... Cititul e unul dintre hobby-urile mele. Când găsesc puţin timp, o lectură bună este, pentru mine, o metodă excelentă de deconectare. Am trei cărţi pe care le citesc, cu entuziasm, în acest moment: „Războaiele vinului“ de Mike Veseth, „Gena egoistă“ de Richard Dawkins şi „Karaoke capitalism“ de K.Nordstrom şi J. Ridderstrale. În general, aleg cărţi care mă ajută în ceea ce fac, ştiinţifice, de psihologie sau dezvoltare personală.
Pasiunile mele sunt... Marea pasiune pe care am dezvoltat-o încă din facultate şi din care îmi iau energie şi satisfacţie zi de zi este, bineînţeles, vinul. O altă pasiune care trăieşte în mine încă de când eram mică este moda, dar iubesc şi grădinăritul cu tot ce înseamnă natură şi frumos.
O descoperire recentă din Bucureşti este... Locul pe care l-am descoperit de curând şi care m-a fascinat prin istorie şi poveste este hotelul Marmorosch de pe Strada Doamnei din Bucureşti. Este vorba de un hotel construit în incinta fostei clădiri a celei mai influente bănci din România de la sfârşitul secolului al XIX-lea, iar barul - The Vault - se află în fostul seif al băncii. E un loc intim şi plăcut, unde poţi savura un cocktail bun şi unde poţi admira o părticică din istoria noastră.
Cel mai mult îmi place în România... Cred că e vorba de lucrul care mă şi inspiră zi de zi – vinul românesc! Pe an ce trece se găsesc tot mai mulţi producători autohtoni şi tot mai multe vinuri bune pe piaţă, iar soiurile româneşti au început să prindă tot mai mult curaj, ceea ce e un lucru foarte bun. Apreciez mult şi ce oferă gastronomia în România. Există o diversitate mare de tipuri de restaurante de la bune la foarte bune, unde poţi mânca oricând de la o ciorbă ca la mama acasă până la o cină fine dining.
Ceasul pe care îl port la mână este... Preţuiesc timpul şi ştiu exact când şi unde trebuie să ajung, dar port ceas din ce în ce mai rar. Însă aleg cu drag una sau mai multe brăţări cu care să-mi completez ţinuta, alături de nelipsiţii cercei.
Parfumul meu preferat este... parfumul pământului după ploaie. Eu folosesc rar parfum, în cantităţi foarte mici şi arome nu foarte intense. În munca mea, pe lângă cunoştinţele tehnice pe care trebuie să le deţin, un rol important îl joacă şi mirosul, aşa că încerc să îl protejez cât mai mult.
Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de şampanie. O şampanie de bună calitate este perfectă în orice moment al zilei şi în orice anotimp.
Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... Muzeul Naţional de Artă al României. Îl vizitez ori de câte ori am ocazia. Îmi place foarte mult să revăd lucrările artiştilor Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Iosif Iser sau Gheorghe Petraşcu.
Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Aleg cu drag un artist român, contemporan, şi anume Ştefan Câlţia. Picturile lui au o magie amestecată cu un realism fantastic, care parcă te ţine blocat în faţa tabloului şi te obligă să-l admiri. Dacă e să merg mai departe, aş alege capodoperele marelui artist Vincent Van Gogh.
Restaurantul meu preferat este... Un restaurant preferat nu am, ci mai degrabă o listă de restaurante din ţară şi din străinătate în care îmi face plăcere să merg. Îmi plac enorm restaurantele de tip fine dining, însă deseori sunt încântată când descopăr şi unele localuri cu produse româneşti şi cu reţete vechi readuse la lumină.
Gadgetul meu preferat este... Iphone-ul. Nu sunt dependentă de telefon prin aplicaţii, ci prin accesibilitatea pe care mi-o oferă zi de zi. Însă, când mă aflu acasă, îmi place să mă deconectez şi să fiu aproape de familie.
Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este... cea de internet banking pentru că fac multe plăţi.
Podcast sau e-book?... Hm, e o alegere dificilă. De aceea, cred că voi alege cartea tipărită. Mi-a rămas această plăcere a cărţilor tipărite, a experienţei în ansamblu pe care o transmit pe lângă text, mirosul pe care îl au, emoţiile oferite atunci când îmi trec prin mână şi când pot să le răsfoiesc în linişte.
Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... o plajă sălbatică superbă din Sardinia, se numeşte Spiaggia del Principe. Merită să ajungi acolo măcar o dată-n viaţă!
În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... Frigiderul meu nu suferă niciodată de foame. Îmi place să am de toate şi să am alimente pe care să le transform în gustări sănătoase repede şi eficient. Însă nelipsite sunt brânzeturile.
Obiectele mele preferate din garderobă sunt... pantofii, cei care îmi întregesc ţinuta în fiecare zi şi pe care îi păstrez cu mare atenţie şi plăcere. Recunosc, îi consider „la pièce de résistance“ de cele mai multe ori.
Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... în special cele de ştiri. Îmi place să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în lume şi în ţară, mai ales în perioada aceasta în care sunt atât de multe schimbări şi lucruri incerte.
Primăvara aceasta mă va găsi în... cel mai frumos loc, adică în vie. Via, primăvara, este de o frumuseţe deosebită. Aceasta e perioada în care îi poţi vedea delicateţea, când înmugureşte sau, mai mult, la sfârşitul primăverii, când începe să înflorească. E un miros de care nu te mai saturi.
Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Africa de Sud. E destinaţia care m-a fascinat prin diversitatea ei, prin bogăţia florei şi a faunei, prin frumuseţea locurilor. Am descoperit-o în una dintre călătoriile mele profesionale în 1996, când am petrecut trei luni acolo. Pot să spun că Africa de Sud e cel mai veridic loc văzut vreodată.
Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să explorez tot ce e nou şi să intru în atmosfera locului. Chiar dacă am mereu o listă cu obiective pe care vreau să le vizitez sau restaurante în care vreau să ajung, îmi place să fiu şi surprinsă de noutăţile locului.
Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... Pandemia a fost grea pentru toţi şi cred că putem spune - la unison – că ne-au lipsit prietenii, rudele, cinele târzii cu familia reunită.
Un lucru pe care l-am învăţat recent... Niciodată nu ne oprim din învăţat, dar e imposibil să ştim totul. Cel mai des învăţ din propria experienţă, din experienţa altora, dar şi din cărţile pe care le citesc, iar lucrul acesta îmi place la nebunie. Însă cele mai valoroase lucruri le învăţ de la fiica mea. Ea este persoana care mă învaţă că fiecare zi e frumoasă aşa cum este ea.
Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ este... Am făcut primul pas către răsfăţ şi mi-am cumpărat o excursie exotică. Şi, recunosc, sunt nerăbdătoare să mă bucur de tot ce înseamnă răsfăţ în această vacanţă.