Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri şi maşini, noutăţi de la SIHH 2013

25 ian 2013 891 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

IWC a lansat la Salonul de la Geneva modelul Ingenieur Chronograph Racer, pentru a celebra noul parteneriat cu Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Designul ceasului se inspiră dintr-un model realizat iniţial  în 1950 dar este upgradat astfel încât să conţină materiale folosite de inginerii de la Formula 1, precum  fribră de carbon, ceramică şi titaniu. Ceasul este dotat printre altele cu tourbillon , calendar perpetuu şi un cronograf Racer cu scală tahimetru pe bezel.

Parmigiani Fleurier a lansat la rândul său un ceas reprezentativ pentru noua colaborare a brandului cu Bugatti. Ceasul Bugatti Vitesse este inspirat din designul futurist al celui mai recent model Bugatti Veyron, lansat chiar anul trecut. Ca şi în cazul modelelor anterioare mecanismul este vizibil prin cadranul uşor de citit, mai ales la volan. Cadranul e realizat din Texalium, un material din fibră de sticlă şi aluminium.

Richard Mille va produce doar 15 piese din noul ceas lansat la Geneva,  RM 036 Tourbillon G-Sensor Jean Todt Limited Edition. Modelul cu un calibru G-Force şi tourbillon pe cadran e dedicat celor care conduc foarte rapid şi vor să-şi măsoare performanţele. Deşi designul ceasului pare dur, modelul cântăreşte foarte puţin datorită carcasei din titaniu şi plăcuţei de bază scheletizate, realizată din nanofibră de carbon.

 

Citeşte şi: