Ceasuri & Bijuterii

Modele retro la SIHH 2013

24 ian 2013 869 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

1815 Up/Down, noul model lansat de brandul german A.Lange&Sohne la Salonul de ceasuri de la Geneva, este inspirat de un ceas de buzunar  şi o tehnologie patentată de însuşi Otto Lange în 1940. Adăugarea unui al patrulea indicator pentru monitorizarea rezervei de putere este una dintre noutăţile acestui model şi inspiraţia pentru numele ceasului.

Baume&Mercier s-a inspirat la rândul său pentru noul model Clifton 1830 dintr-un model de ceas vintage pentru bărbaţi. Ceasul are un calibru automatic La Joux Perret şI o rezervă de putere de 90 de ore. Cadranul cu design retro are numerale stilizate, indicatoare aplatizate şI este curbat pentru a sugera forma unui cristal safir.

Montblanc a denumit unul dintre modelele sale noi prezentate la SIHH 2013 după Nicolas Rieussesc, tatăl cronografului, care în 1821 inventa un mecanism pentru a cronometra cursele de cai. Pentru ceasul Nicolas Rieussec Chronograph Rising Hours, Montblanc a înlocuit indicatorul orar cu un disc şI a accentuat numeralele, orele din zi sau noapte fiind sugerate de un fundal alb sau albastru. 

Citeşte şi: