Ceasuri & Bijuterii

Importatorul Rolex deschide primul butic monobrand al orologeriei Tudor în România. Magazinul e amplasat în galeria The Grand a hotelului JW Marriott

20 dec 2023 360 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Compania Chronolink, importatorul brandului de ceasuri Rolex în România, ce deţine două magazine şi un centru de service sub această marcă, a deschis pe plan local şi primul butic monobrand al orologeriei Tudor.

Cele două branduri de top din industria ceasurilor de lux - Rolex şi Tudor - sunt parte din aceeaşi familie, fiind controlate de Hans Wilsdorf Foundation.

Magazinul Tudor este amplasat în galeria The Grand a hotelului JW Marriott, în spaţiul unde a funcţionat anterior orologeria Galt. El este totodată în proximitatea buticului Rolex din incintă.

În suprafaţă de peste 40 de metri pătraţi, magazinul reuneşte cele mai importante game ale mărcii, printre care Black Bay, Pelagos, Ranger, Tudor Royal sau 1926. Ceasurile sunt destinate atât femeilor, având dimensiuni ale carcasei de la 26 mm până la 36 mm, precum şi bărbaţilor, cu un diametru al carcasei de până la 42 mm. Având mare parte a mecanismelor realizate în manufactura proprie, Tudor foloseşte în producţia ceasurilor sale metale nobile, cum ar fi argintul, oţelul, aurul, bronzul sau titanul. Mecanismele Tudor sunt create şi produse integral în Elveţia, în oraşul Le Locle, iar sediul principal al companiei se află la Geneva, acolo unde Hans Wilsdorf, fondatorul Rolex, a pus bazele companiei în anul 1926. 

Compania Chronolink, unicul importator al mărcii Rolex în România, a obţinut anul trecut afaceri de 77,5 milioane de lei, cu circa 10% mai mari decât în 2021. Profitul net însă a scăzut de la 13,4 la 10,6 milioane de lei în aceeaşi perioadă.

„Fondată în 2004 de către Loucas M. Ellinas, compania Chronolink şi-a început activitatea cu primul magazin monobrand Rolex, în calitate de unic importator al României pentru această marcă de ceasuri de renume mondial“, se arată pe site-ul companiei. 

Chronolink face parte dintr-un grup de companii care dezvoltă afaceri similare de circa 40 de ani, fiind prezent în ţări precum Grecia, Cipru şi Liban, conform unor informaţii anterioare ZF.

Pe piaţa locală sunt deschise astăzi două magazine monobrand, unul în cartierul Primăverii şi un altul în incinta galeriei comerciale The Grand din cadrul hotelului de cinci stele JW Marriott din Bucureşti. Există în cadrul aceluiaşi hotel şi un centru de service.

În 2021, compania a relocat magazinul de pe Calea Victoriei în cartierul Primăverii din zona de nord a Bucureştiului.