După Afaceri

12 locuri din România pe care merită să le vizitezi vara - GALERIE FOTO

01 aug 2014 39151 afişări
Din aceeaşi categorie

1. Bâlea Lac, Vlădeasa, Munţii Bucegi, Munţii Ţarcu sau Lacul Iezer

Temperatura în timpul anului la Bâlea Lac nu sare de 15 grade. De asemenea, la Vlădeasa şi la Vârful Omu (munţii Bucegi) sunt - în general - tot 15 grade. Şi dacă 15 grade ţi se par totuşi prea puţine, te poţi duce în concediu în Munţii Ţarcu, unde se înregistrează de regulă în perioada asta 16 grade. Sau poţi alege Lacul Iezer şi Vârful Toaca, unde sunt cam 19 grade.

2. Salina Turda

În căutarea oazei de răcoare cei din Cluj au mare noroc. În salina Turda e răcoare tot timpul anului. Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj şi, de când a fost modernizată (în urmă cu 4 ani), e un loc foarte iubit de turişti. În Salină poţi face o grămadă de lucruri, există o roată uriaşă, cu 6 gondole, de unde cei dornici pot admira un peisaj superb. Acelaşi peisaj îl poţi admira şi din liftul panoramic cu care se coboară până în Mina Rudof. Tot acolo există şi piste de minigolf, mese de biliard, teren sintetic de fotbal/volei/handbal, mese de ping-pong, loc de joacă pentru copii, un spaţiu pentru bowling şi un amfiteatru cu 200 de locuri pentru concerte. Temperatura nu depăşeşte 10-12 grade.

3. Gheţarul de la Scărişoara

Peştera Gheţarul de la Scărişoara face parte din sistemul carstic Gheţar-Ocoale-Dobreşti, iar numele de gheţar vine de la faptul că ascunde în ea cel mai mare gheţar subteran din România. Pe lângă faptul că e foarte răcoroasă, e şi prima peşteră din ţara noastră care a fost declarată monument al naturii încă din 1938. Drumul prin pădure până la peşteră e minunat şi de aici poţi ajunge chiar în Arieşeni pe un traseu marcat cu triunghi roşu, în numai 4 ore şi jumătate. Tot timpul anului acolo poţi găsi urme de zăpadă, iar gheaţa de la suprafaţa Sălii Mari a peşterii are peste 4.000 de ani! Peştera mai adăposteşte şi o cascadă îngheţată, iar temperatura pe timpul verii de e -1 grad.

Galerie FOTO si mai multe detalii aici