Companii

Trei antreprenori români sunt în topul giganţilor din regiune

06 sep 2012 3029 afişări de Adrian Cojocar
Din aceeaşi categorie

âCompaniile fanion ale oamenilor de afaceri Ioan Niculae şi Alin Niculae, respectiv Interagro şi OscarDown­stream, cele mai mari afaceri cu capital privat românesc, au intrat anul trecut pentru prima dată în topul primilor 500 de ju­cători din regiunea Europei Centrale şi de Est după valoarea veniturilor pe care le rulează.

Topul a fost realizat de firma de consultanţă Deloitte.

Afacerile celor două companii au crescut puternic în 2011, în euro vân­zările Interagro urcând cu 60% şi au ajuns la 647,2 milioane de euro, în timp ce afacerile traderului de produse petroliere Oscar Downstream s-au majorat cu 33,5% şi au depăşit pentru prima dată pragul de jumătate de miliard de euro.

Operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS este a treia companie cu capital privat autohton din top, aceasta fiind prezentă şi în urmă cu un an printre cele mai mari 500 de companii din regiune.

Compania controlată de Zoltan Teszari a coborât 18 pozi­ţii faţă de anul precedent.

Grupul controlat de Ioan Niculae a beneficiat de recolta deosebit de bogată de anul trecut pentru a-şi majora vânzările, în timp ce afacerile cu produse petroliere ale lui Alin Niculae au fost susţinute de scumpirea ţiţeiului şi majorarea accizelor la produse petroliere.

Citeşte şi: