Companii

Rolul ştergerii datelor de pe dispozitivele IT în economia circulară

22 dec 2023 149 afişări
Din aceeaşi categorie

Datele care se regăsesc pe dispozitivele IT – HDD şi SSD trebuie gestionate corespunzător pentru a fi siguri că informaţiile companiei nu ajung să fie folosite. Procedurile neconforme de ştergere sau distrugere pun în pericol siguranţa datelor şi pot afecta major activitatea companiei şi percepţia în piaţă a brandului.

Cum putem efectua o ştergere securizată a datelor de pe dispozitivele de stocare, apoi să le introducem cu încredere în economia circulară?

O abordare sustenabilă în gestionarea echipamentelor IT aflate la final de viaţă prin soluţii securizate şi responsabile pentru unităţile de stocare date.

GreenWEEE, lider de piaţă în reciclarea echipamentelor electrice şi electronice, introduce un serviciu unic disponibil în România pentru ştergerea securizată, repararea şi reciclarea HDD-urilor/SSD-urilor. Companiile din zona bancar financiară, IT şi tehnologie, servicii medicale şi farmaceutice, guvern şi sectoare publice, data-centere si companii de supraveghere video sau companii din sectorul energiei şi utilităţilor toate utilizează, stochează şi procesează date critice, în special în zona GDPR.

În loc să fie transformate în deşeuri, pot urma un proces riguros de ştergere securizată a datelor. Prin această practică, nu doar că se protejează informaţiile sensibile, ci se contribuie astfel la reducerea impactului asupra mediului şi la promovarea unui model de utilizare responsabilă a resurselor.

Deţinem un software certificat de ştergere a datelor, ce funcţionează la scară, utilizând standardele NIST şi DoD (Department of Defence). Este o soluţie practică pentru companiile din zona bancar financiară, IT şi tehnologie, servicii medicale şi farmaceutice, guvern şi sectoare publice, data-centere si companii de supraveghere video sau companii din sectorul energiei şi utilităţilor, pentru că toate utilizează, stochează şi procesează date critice, în special în zona GDPR. Prin acest serviciu certificat nu doar că se protejează informaţiile sensibile, ci companiile contribuie la reducerea impactului asupra mediului şi la promovarea unui model de utilizare responsabilă a resurselor.

SOLUŢII:

  1. Ştergere hard disk

Software-ul nostru certificat de ştergere a datelor funcţionează la scară, ştergând datele din cadrul activelor IT. Utilizăm standardele NIST/ DoD atunci când ştergem hard disk-urile şi oferim siguranţa procesului prin certificat nominal pentru fiecare HDD/SDD. Ştergerea permanentă a datelor depăşeşte comenzile de bază de ştergere a fişierelor, care elimină doar indicatorii direcţi către fişierele reale. Acceptă toţi producătorii şi produsele de dispozitive HDD. Suporta SAS şi SATA simultan (pe acelaşi tester).

  1. Ştergere şi reparare a hard diskului

Software-ul efectează operaţiunea de testare şi poate repara hard disk-urile. Un hard disk reparat permite remarketingul, fără a exista riscul încălcării legislaţiei pentru protecţia datelor.

  1. Reciclarea hard diskului

Atunci când ştergerea unui hard disk este solicitată, dar şi distrugerea unităţii, oferim şi serviciul de reciclare a hard diskului. Certificatele/rapoartele de ştergere date/tratare/distrugere sunt disponibile la cerere atât pentru unităţile şterse, cât şi pentru cele distruse.

Download broşura pentru a afla mai multe informaţii.

 

Certificări

100% SECURITATE GARANTĂ!

 

Despre NIST si DOD

 

Toate procedurile de ştergere, reparare sau distrugere sunt certificate şi sunt însoţite derapoarte detaliate, certificate cu dată, serie şi algoritmi la cerere cu standarde de ştergere NIST800-88-r1 sau DoD 5220.22-M. Anumite sectoare necesită un nivel mai ridicat de securitate a datelor, pentru care oferim metode de distrugere fizică sau software (sau ambele), fie la faţa locului, fie în fabrica noastră securizată, cu un lanţ complet de custodie, inclusiv transport securizat, cutii de siguranţă şi verificare video opţională a distrugerii datelor în conformitate cu procedurile certificate. GreenWEEE menţine controale şi protocoale stricte de securitate, inclusiv securitatea fizică prin supraveghere video, accesul cu card în zonele securizate, detectoare de mişcare indiferent de nivelul de servicii de distrugere a datelor comandat. Mai mult, pot fi definite procese specifice pentru clienţi, după cum este necesar, pentru a satisface nevoile unice ale fiecărui client. www.greenweee.ro