Retail&Agrobusiness

Ferma Dacilor, complexul care a ars în a doua zi de Crăciun, şi necunoscutele din jurul unităţii de cazare

26 dec 2023 6260 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Complexul Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, judeţul Prahova, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construit începând cu acum zece ani şi cuprinde astăzi “21 de odăi, patru căsuţe suspendate şi patru colibe dacice, şase cabane în pădure şi zece locuri de campare şi parcare pentru maşini şi autorulote”, potrivit site-ului propriu.

Pe site-ul fermadacilor.ro nu există menţionat numele vreunui SRL sau SA care ar opera pensiunea care a ars în incendiul din 26 decembrie.

Singura firmă din judeţul Prahova cu adresa în satul Tohani, comuna Gura Vadului, este Ferma Dacilor Production SRL. Această firmă este deţinută însă integral de Adrian Vitomir Ristin, despre care nu există alte date publice disponibile.

Adrian Vitomir Ristin mai apare ca unic acţionar al Burebista Carmangerie din Mizil, Prahova, cu afaceri de 38.000 de lei anul trecut.

Ferma Dacilor Production, care are CAEN-ul “5520 - Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, are afaceri de 5,5 mil. lei anul trecut, în urcare cu 31% faţă de 2021. Profitul net a fost de aproape 2 mil. lei, ceea ce înseamnă o marjă de 36%, cu 11 salariaţi.

Firma iniţială pe care era operat businessul este Ferma Dacilor Tradiţional, însă această figurează radiată deja de mai mulţi ani. La aceeaşi adresă însă, apare firma Ferma Dacilor Production SRL. 

Complexul, poziţionat pe un teren de circa 40 de hectare, a fost dezvoltat de Cornel Dinicu, potrivit unor date anterioare ale ZF.  

Despre Cornel Dinicu presa locală scrie de anumite legături cu lumea interlopă. Potrivit libertatea.ro, în urmă cu mai bine de 20 de ani, numele său apărea în presă în legătură cu afacerea „Portbagajul”. Publicaţia locală Prahova Online a scris despre Dinicu că, în 1996, a preluat conducerea celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul Regie, din Bucureşti. În 1997, el a primit o condamnare la patru luni de închisoare pentru ameninţare şi lovire, fiind apoi graţiat.
 

În incendiul de la Ferma Dacilor au murit sapte persoane. Cauzele incendiului nu sunt cunscute la acest moment. 

În momentul izbucnirii incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 26 de persoane.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea unde a izbucnit incendiul nu are autorizaţie de securitate la incendiu.