Style

Elizabeth Taylor, actriţa cu cei mai frumoşi ochi din lume, a murit

23 mar 2011 589 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

Actriţa Elizabeth Taylor, cunoscută pentru roluri memorabile din filme precum "Cleopatra", "Butterfield 8" şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?",a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, la un spital din Los Angeles, unde era internată de şase săptămâni din cauza unei insuficienţe cardiace, a declarat purtătorul de cuvânt al vedetei, citat de CNN.

Elizabeth Taylor a fost internată în ultimii 25 de ani de mai bine de 100 de ori iar în ultimii ani îşi petrecea majoritatea timpului într-un scaun cu rotile. Actriţa care a făcut furori la Hollywood la jumătatea secolului 20 este cunoscută pentru viaţa sa tumultoasă.

Cele mai importante filme ale actriţei legendare - galerie FOTO

Elizabeth Taylor a murit la spitalul Cedar-Sinai din Los Angeles, statul american California.

Sally Morrison, purtătoarea de cuvânt a actriţei, a declarat că Elizabeth a murit alături de cei patru copii ai săi, Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd şi Maria Burton.

Elizabeth Taylor mai avea 10 nepoţi şi 4 strănepoţi.

8 milioane de euro pentru portretul lui Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor a suferit de-a lungul carierei de pneumonie, cancer de piele, a fost supusă unei traheotomii, a fost dependentă de alcool şi analgezice, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale la plămâni, creier, şold şi inimă. În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică.

Elizabeth Taylor a adunat o avere de 600 de milioane de dolari

Elizabeth Taylor a fost căsătorită de opt ori, dintre care cele mai prolifice relaţii le-a avut cu actorul Richard Burton, cu care a fost măritată de două ori.

Celebritatea a cunoscut-o la vârsta de 12 ani cu filmul "Vis de glorie", din 1944. A fost onorată cu două premii Oscar, pentru filmele "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966).

Citeşte şi: