Gastronomie

Care sunt evenimentele verii la Bucureşti: inaugurarea unui restaurant mediteranean, o nouă cină în alb, un concert marca André Rieu şi o incursiune în arta mâncării japoneze

04 iul 2018 591 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie
E vremea concediilor, însă cine spune că nu poţi petrece zile ca de vacanţă şi în mijlocul Bucureştiului, la evenimente şi în locuri relaxante, cât să mai destindă din atmosfera încinsă din luna lui Cuptor? După Afaceri Premium trece în revistă - la propriu - noutăţile lunii iulie şi vă invită să alegeţi la care dintre ele vreţi să fiţi părtaşi. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon.

 

Incursiune în arta mâncării japoneze

Pregătirea sushi-ului autentic implică, pe lângă dorinţă, şi un strop de măiestrie  şi îndemânare. Pentru aceia care vor să se perfecţioneze în arta preparării unui sushi fără cusur, hotelul Sheraton din Bucureşti a pregătit mai multe sesiuni de training. Astfel, la restaurantul Benihana din cadrul hotelului, parte a lanţului internaţional cu acelaşi nume, un maestru al bucătăriei nipone îi învaţă pe cursanţi cum să pregătească ei înşişi preparatele japoneze preferate. Chef-ul le arată celor înscrişi la training care sunt tehnicile autentice de gătire a celor mai apreciate reţete de sushi, maki şi sashimi. În cadrul cursului, „elevii” primesc un kit complet ce conţine toate ingredientele necesare pentru a pregăti preparatele din meniu, iar la finalul programului sunt recompensaţi cu un certificat de participare care să le ateste iscusinţa.

 

Meniul mediteranean din Floreasca

Corto Maltese. Numele personajului de benzi desenate italieneşti, în rolul unui căpitan de navă. Din această lună, va fi şi numele unui restaurant cu specific mediteranean din zona Floreasca din Bucureşti, vizavi de parcul Floreasca.

„Ne-a inspirat faptul că, asemenea personajului, şi noi vom interacţiona cu o serie de culturi, vom aduce produse tradiţionale, în special mediteraneene, de la furnizori şi artizani din diferite ţări”, spune Cristian Preotu, proprietarul restaurantului, care mai are în Bucureşti localurile Sushi Room şi Le Bistrot Français.

În timpul zilei, proprietarii se aşteaptă la mai mulţi clienţi din rândul familiilor, iar seara, atmosfera va fi animată şi de alte categorii de public. Toţi vor avea la dispoziţie un meniu cu preparate lejere, diferite tipuri de pizza gourmet, realizate la cuptor pe lemne şi înnobilate cu somon bio din Scoţia, cu rucola, cu trufe sau carne de vită Wagyu. Li se alătură în tihnă preparate pe grătar, salate, paste, iar gama de băuturi este compusă dintr-o selecţie de ape detoxifiante, cu castravete, ghimbir, rozmarin şi alte ingrediente de sezon.

„Vom opta, pe cât posibil, pentru ingrediente locale, de sezon, condimente şi produse din zona Mării Mediterane, dar nu numai, precum lactatele greceşti, jambonul iberic de Bellota, produsele artizanale italieneşti, peştele proaspăt”, spune Cristian Preotu.

Localul, conceput şi organizat astfel încât mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor să învăluie permanent atmosfera, a fost amenajat în colaborare cu arhitectul Raul Şerban.

 

Tributul iubirii lui Rieu

Violonistul olandez André Rieu revine pe 28 iulie în Bucureşti, cu un concert sub titlul „Amore – My tribute to love”, al cărui sens implică atât familia – soţia şi copiii artistului, cât şi orchestra Johann Strauss, din care face parte de mai bine de 30 de ani. Concertul vine ca urmare a lansării albumului „Amore”, care conţine versiuni proprii ale melodiilor atemporale de dragoste din lumea muzicii clasice şi a folclorului internaţional.

André Rieu adună anual fani din toată lumea pentru a-l asculta alături de orchestra lui alcătuită din 60 de muzicieni, dar şi alături de sopranele, tenorii şi invitaţii care îl însoţesc în spectacole. De altfel, artistul nu se află la prima vizită nici în România, unde a mai concertat şi în trecut.

Concertul are loc pe 28 iulie, la Happy Cinema din Liberty Center, Bucureşti.

 

Explozie de alb în Bucureşti

Dîner en Blanc, evenimentul internaţional care a făcut înconjurul lumii şi a ajuns anul trecut şi la Bucureşti, revine anul acesta în Capitală, unde îi va reuni pe cei care vor să se delecteze cu o cină la care trebuie să participe îmbrăcaţi în alb. Data exactă urmează să fie anunţată de organizatori.

Conceptul evenimentului Dîner en Blanc se învârte în jurul non-culorii alb, în care trebuie să fie îmbrăcaţi toţi participanţii la o cină de inspiraţie pariziană în aer liber. Locaţia cinei este secretă până în ziua evenimentului, doar persoanele înscrise fiind înştiinţate despre aceasta cu câteva ore înainte de start. Anul trecut, evenimentul din Bucureşti a avut loc în luna august, în faţa Ateneului român.

Povestea Dîner en Blanc a pornit în vara anului 1988, atunci când parizianul François Pasquier şi-a dorit să-şi revadă prietenii după o lungă şedere în străinătate. S-a hotărât să organizeze un picnic, iar pentru ca mesenii să se poată recunoaşte uşor le-a propus să se îmbrace în alb. Şi astfel o simplă cină între prieteni s-a transformat în timp în unul dintre cele mai cunoscute fenomene globale.

Printre oraşele care au găzduit până acum evenimentul se numără Paris, New York, Sydney, Tokio, Los Angeles, Singapore sau Montreal. Numai în 2013, în Grădina Trocadero, la Muzeul Luvru şi în faţa Turnului Eiffel din Paris, 15.000 de oameni au împărţit cina, la cea de-a 25-a aniversare a evenimentului.