Inovaţie și excelenţă în medicină

MedLife prezintă tehnologia viitorului: de la drone şi VR până la roboţi medicali ce permit sigilarea vaselor direct de la consola chirurgului

18 oct 2024 1485 afişări de Proiect Special
Din aceeaşi categorie

Bucureşti, 17 octombrie 2024: Şedinţa anuală de strategie a MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, şedinţă în care se decid planurile de dezvoltare a grupului pentru următorii ani şi trendurile din zona serviciilor medicale, a inclus în 2024 şi o expoziţie – radiografie. Tema acesteia era tehnologia viitorului, cea care va face parte din experienţele de zi cu zi ale pacienţilor din 2030. Unele dintre exponate au putut fi văzute pentru prima oară în România, iar cei prezenţi au putut observa modul în care funcţionează cu ajutorul unor demo-uri. Cuvintele-cheie, utilizate deopotrivă de participanţi şi expozanţi, au fost drone, roboţi, automatizare şi tehnologie VR, principalii asistenţi ai medicilor buni care vor administra tratamente personalizate în viitor.

”De-a lungul timpului, MedLifes-a impus drept un promotor al inovaţiei şi excelenţei în medicină, aşa că era şi firesc ca pacienţii noştri să fie primii din România care vor avea acces la tehnologie de ultimă generaţie, fie că vorbim de roboţi chirurgicali dotaţi cu zeci de instrumente, VR, drone sau de ecografe şi tomografe extrem de avansate. Tehnologia prezentată de MedLife nu doar că nu are echivalent în România, ci se situează la un nivel de excelenţă foarte ridicat, acela care a consacrat Mayo Clinic, situată frecvent pe locul întâi în cele mai multe clasamente ale serviciilor medicale din SUA. Această tehnologie de vârf nu vine decât să amplifice acurareteţa, precizia şi competenţele medicului, care va rămâne în continuare vioara întâi şi piesa de rezistenţă a actului medical”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

Doi roboţi chirurgicali au fost vedetele expoziţiei. Cel dintâi este unul pe care specialiştii din România în acest segment îl văd prima dată: sistemul de chirurgie asistată robotic HUGO RAS, printre ale cărui beneficii se numără vizualizarea 3D de înaltă definiţie şi gama de instrumente necesare chirurgiei minim invazive. Pentru pacient, utilizarea acestei tehnologii înseamnă reducerea riscurilor de complicaţii postoperatorii, scăderea duratei spitalizării şi diminuarea pierderii de sânge. Cele trei componente majore ale sistemului sunt turnul sistemului, consola chirurgului şi cele patru module cu braţe, fiecare din acestea fiind o componentă independentă, mobilă, care se conectează la un instrument chirurgical. Comparativ cu laparoscopia convenţională, acest sistem permite o vizualizare îmbunătăţită, utilizarea instrumentelor cu grade suplimentare de libertate, ergonomie îmbunătăţită pentru chirurg şi precizie în câmpul chirurgical.

Din expoziţie nu putea lipsi sistemul chirurgical da Vinci Xi, pe care pacienţii MedLife îl cunosc deja. Acesta, format din braţe robotice, consola chirurgului şi turn video, dispune de prelungiri ale braţelor montate pe cel iniţial, cu articulaţii de configurare multi-poziţie concepute pentru a facilita maximizarea spaţiului de lucru chirurgical şi extern. Dintr-o singură locaţie a cartului, personalul are capacităţi mai mari de poziţionare a braţelor, iar chirurgii pot opera mai uşor pe mai multe cadrane, cu libertatea de a finaliza o gamă largă de proceduri minim invazive. Cele 40 de instrumente ale sale permit intervenţii chirugicale în urologie, chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL (anumite tipuri de proceduri) şi pediatrie.

În expoziţie au putut fi văzute şi Photon counting, o tehnologie revoluţionară în tomografie computerizată (CT), care permite rezoluţie spectrală ridicată, reducerea dozei de radiaţii, capacitate îmbunătăţită de rezoluţie spaţială şi de a separa materialele, şi de CIARTIC Move, o nouă clasă de braţ C-arm mobil 3D autonom, care are potenţialul de a aborda provocările operaţionale legate de imagistica intraoperatorie, cauzate de lipsa de personal şi echipele chirurgicale supraîncărcate din sala de operaţie. Mai mult, expoziţia a inclus şi un ecograf neurochirurgical intraoperator (sistem de vizualizare şi ghidare chirurgicală); acesta poate fi integrat digital exclusiv cu neuronavigaţia BrainLab, deja utilizată la MedLife, şi permite imagistica în timp real, fiind dotat cu algoritmi automatizaţi şi sonde complet sterilizabile pentru utilizare în interiorul corpului şi al cavităţilor (sonde special concepute pentru neurochirurgie: de craniotomie, de tip Burr-Hole şi cea de tip crosă hochei). Din expoziţie nu au lipsit un indexor, VR, o soluţie digitală numită Alin IQ Insights şi una dintre dronele utilizate în premieră românească de MedLife pentru transportul probelor.

 

***

 

Despre Grupul MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos şi a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit şi s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovaţie şi au îndrăznit să ţintească cât mai sus, pentru a oferi pacienţilor români calitate, profesionalism, grijă şi respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Echipa sa puternică şi experimentată de management a fost capabilă să creeze şi să gestioneze aceste oportunităţi de creştere, dobândind cunoştinţe şi experienţă valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiţie, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piaţa locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanţa corporativă pe care o are implementată, a inspirat şi alte companii locale spre a porni pe acest drum şi a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc şi a economiei. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.

În perioada de pandemie, MedLife a reuşit să joace un rol esenţial în societate şi să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunităţii locale, în tehnologie şi infrastructură. Creează locuri de muncă şi dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea şi menţinerea unei Românii sănătoase.