Info

IT Smart Systems şi Ping Identity atrag atenţia asupra necesităţii implementării practicilor de prevenire a furtului de identitate digitală

27 sep 2024 63 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Odată cu progresul transformării digitale, securitatea digitală devine o prioritate pentru companii şi instituţii deopotrivă. Pe măsură ce tehnologia devine indispensabilă în vieţile noastre, volumul de date personale procesate de sistemele digitale creşte exponenţial, iar protejarea datelor personale şi a identităţii digitale devin provocări majore. De altfel, furtul de identitate reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii informaţiilor la nivel global, înregistrând o creştere anuală de 354% a atacurilor de preluare a identităţii digitale, conform statisticilor publicate de Sift.

Pe fondul acestei creşteri dar şi al nevoii de prevenire a furtului de identitate în rândul companiilor, IT Smart Systems, împreună cu Ping Identity, organizează evenimentul Integrated Identity Fraud Prevention across the Digital Channels. Evenimentul se va desfăşura pe data de 4 octombrie 2024 şi va reuni experţi care vor discuta despre strategiile optime împotriva furtului de identitate digitală.

Printre speakeri se vor număra Mihai Petrov - CISO Carrefour România şi Global Head of Application Security Carrefour Group, Adelina Stoienescu - Expert în cadrul Diviziei de Supraveghere a Plăţilor şi Instrumentelor de Plată la Banca Naţională a României, Maja Mikic - Director Executiv pentru Transformare Digitală în cadrul BRD Groupe Société Générale, Eugen Schwab-Chesaru - Vicepreşedintele PAC, Darryl Scott Jones - Vicepreşedinte de Produs la Ping Identity, Andrei Dumitru – Expert în Identitate Digitală, IT Smart Systems şi Silviu Gresoi, Co-fondatorul Asociaţiei pentru Prevenirea şi Combaterea Fraudelor, Expert IML şi AI în analiza şi detecţia fraudelor. Discuţia va fi moderată de Irina Vijoli - Partener Fondator DigiQuery.

 

Furtul de identitate, o problemă globală

Furtul de identitate este o practică tot mai răspândită la nivel global, afectând diverse industrii şi punând în pericol siguranţa utilizatorilor. Conform unui studiu realizat de Ping Identity, doar 10% dintre consumatori au încredere în sistemele organizaţiilor pentru gestionarea datelor, cea mai mare încredere fiind înregistrată în serviciile financiare, respectiv bănci (61%), urmate de serviciile de sănătate (51%). Importanţa utilizării sistemelor de siguranţă împotriva fraudelor este subliniată şi de datele care demonstrează că atacurile cibernetice au cauzat daune de 10.2 miliarde de dolari în 2023, o creştere cu 47% faţă de anul precedent, conform datelor publicate de Comisia Federală pentru Comerţ (Federal Trade Commission).

Pe măsură ce tehnologia evoluează, metodele utilizate pentru furtul de identitate devin tot mai creative. Astfel, infractorii cibernetici utilizează soluţii de Inteligenţă Artificială, precum deepfake-uri, care au cunoscut o evoluţie semnificativă în ultimul an. Această practică presupune manipularea datelor biometrice, precum imagini sau amprente, rezultând în materiale greu de depistat de către sistemele de fraudă. De altfel, un studiu care a implicat chestionarea a 700 de reprezentanţi ai companiilor la nivel global, a demonstrat că doar 52% dintre respondenţi sunt încrezători că ar putea face diferenţa între CEO-ul lor şi un deepfake. Nu doar atât, însă 54% sunt de părere că tehnologia IA va influenţa trendul privind furtul de identitate, urmaţi de 41% care consideră că această tehnologie va spori numărul ameninţărilor legate de furtul de identitate.

De altfel, acest trend se remarcă şi în rândul consumatorilor, 54% dintre aceştia fiind îngrijoraţi de potenţiala utilizare a Inteligenţei Artificiale pentru furtul de identitate. Mai mult, conform datelor Statista, 7 din 10 respondenţi se simt mai vulnerabili în faţa furtului de identitate, demonstrând importanţa măsurilor de securitate eficiente.

 

Mecanismele dinamice de detecţie a fraudelor, necesare pentru companii

Pentru a face faţă acestor provocări, organizaţiile trebuie să implementeze mecanisme dinamice de prevenire a fraudelor de identitate digitală pe întreaga durată a experienţei digitale. Ping Identity şi IT Smart Systems  au în portofoliul comun soluţii avansate  de contracarare a fraudelor de identitate digitală, care funcţionează de-a lungul întregului parcurs urmat de utilizator în spaţiul digital, de la înregistrare până la efectuarea tranzacţiilor. Aceste soluţii au rolul de a evalua şi analiza riscul, având capacitatea de a lua automat decizii de atenuare a fraudelor, izolând sesiunile frauduloase şi asigurând, în acelaşi timp, o experienţă fluidă a utilizatorilor.

„Implementarea modalităţilor de prevenire a fraudelor trebuie să ţină cont, în acelaşi timp, de experienţa utilizatorilor. Conform studiilor realizate de Ping Identity, 60% dintre consumatori au evitat utilizarea unei platforme digitale din cauza frustrării cauzate de procesele de identificare exhaustive. Soluţia noastră îmbunătăţeşte semnificativ experienţa consumatorilor, introducând impedimente doar pentru utilizatorii care manifestă comportamente riscante. Mai mult decât atât, această soluţie maximizează valoarea instrumentelor antifraudă, integrând semnalele instrumentelor existente într-un singur scor de risc. În acest mod, se atinge un nivel mai înalt de încredere asociat intenţiei utilizatorului, îmbunătăţind postura de securitate”, declară Andrei Dumitru, Executive Partner în cadrul IT Smart Systems.

Sistemele de detecţie a fraudelor au capacitatea de a depista diversele tentative de fraudă, inclusiv pe cele care utilizează inteligenţa artificială. Acestea utilizează un predictor de risc care analizează dispozitivul, identitatea şi comportamentul utilizatorilor în timpul sesiunilor.

Prevenirea fraudelor este esenţială pentru organizaţii, indiferent de domeniul de activitate. Implementarea sistemelor avansate de siguranţă nu doar că va spori securitatea organizaţiilor şi reduce riscurile financiare, însă au un rol semnificativ în securizarea şi loialitatea clienţilor, prin îmbunătăţirea siguranţei acestora.

Pentru a afla mai multe despre soluţiile de siguranţă împotriva fraudei de identitate, vă invităm să participaţi la evenimentul dedicat, Integrated Identity Fraud Prevention across the Digital Channels.