Travel

Cum arată cele mai frumoase pensiuni care schimbă sudul litoralului românesc? "Credem foarte tare în potenţialul acestei zone" - Galerie Foto

18 iul 2018 5603 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Câteva iniţative private încep să remodeleze zona de sud a litoralului românesc, atenţia la detalii, grija faţă de mediul gazdă şi coerenţa designului transformând aceste „inserţii“ în alternative reale la vacanţele peste hotare.

Anul trecut, chiar în centrul staţiunii 2 Mai, s-a deschis Casa Stavros. Cu pool bar şi o plajă privată, Casa Stavros a rezultat în urma unui proiect de reamenajare care a durat circa un an de zile.

Rezultatul aduce o schimbare substanţială faţă de opţiunile clasice de cazare din 2 Mai, deschizând astfel staţiunea către noi categorii de turişti.

„Achiziţionată în 2016 şi reamenajată complet, atât la interior, cât şi la exterior în 2017, Casa Stavros îşi aşteaptă turiştii cu aer de Grecia, pool bar şi plajă privată“, spune Laura Iancu, project managerul echipei care a imaginat proiectul Casa Stavros.

Pereţii albi, cu aspect nefinisat, mobilierul alb şi el şi elementele de decor care, la fel, amintesc de lemnul nefinisat completează în interior logica de exterior a proiectului. Casa Stavros ar putea fi oriunde în Grecia, dar din fericire o găsim chiar în centrul staţiunii 2 Mai.

„Ca amplasare, proprietatea se află la 3 minute de Primăria 2 Mai şi la 7 minute de plajă, foarte aproape de zona de magazine şi restaurante din staţiune. Proiectul este destinat turiştilor nostalgici şi îndrăgostiţi de staţiunea 2 Mai de altădată, cât şi celor dornici de un loc liniştit, foarte aproape de mare.“

În contextul în care din 2 Mai până în Vama Veche (sau invers) drumul se parcurge în mai puţin de 5 minune cu maşina sau jumătate de oră pe jos, pe malul mării, Casa Stavros face casă bună şi cu petrecăreţii din Vamă, care totuşi au trecut de o anumită vârstă, aşă că dau cu drag nebunia cortului pe relaxarea unui pat grozav.

„Suntem bucuroşi să primim weekend de weekend tineri de toate vârstele, din absolut toate zonele din ţară, dar şi din străinătate, dornici să petreacă până în zori şi să «guste» din atmosfera zilelor şi nopţilor petrecute în Vamă.“

Casa Stavros are 50 de camere, 47 duble şi trei triple, necesitatea realizării unor astfel de proiecte fiind perfect vizibilă în gradul mare de rezervare a pensiunii.

Dar Casa Stavros nu este unicul proiect pe care echipa Laurei Iancu l-a finalizat anul trecut.

CasaBlancaOlimp este, potrivit reprezentanţilor proiectului, singura investiţie locală de tip bungalow. Lansat anul trecut, proiectul este situat direct pe plajă. Conceputul de bungalow presupune o casă realizată din materiale naturale, de obicei lemn sau împletitură de trestie, cu un singur etaj, situată într-un mediu natural.

„Este opţiunea perfectă pentru o vacanţă caracterizată de linişte şi relaxare alături de toţi membrii familiei (inclusiv animăluţele de companie) într-o căsuţă de lemn, de tip bungalow, de aproximativ 40 de metri pătraţi“, mai spune Laura Iancu. În sezon, bungalow-urile din CasaBlancaOlimp se rezervă pentru vacanţe de cel puţin 7 nopţi, cu check-in şi check-out duminica, iar în extrasezon „căsuţele“ se pot închiria pentru minimum două nopţi.

De anul acesta, CasaBlanca Olimp are 12 spaţii de cazare de tip bungalow, fiecare dintre ele fiind compartimentată cu o zonă de dormitor, cu pat matrimonial, o zonă de living cu canapea extensibilă, chicinetă complet dotată şi utilată, baie proprie şi terasă.

Tot în Olimp, echipa din spatele proiectelor Casa Stavros şi CasaBlancaOlimp a deschis în 2016 CasadeMare.

„Situată în staţiunea Olimp, direct pe plajă, la 200 de metri de cherhanaua Popasul Pescarilor, CasaDeMare îşi primeşte oaspeţii pentru al treilea an consecutiv. Deschisă la început de sezon estival 2016, CasaDeMare a funcţionat în primul an cu 15 camere duble, adăugând în al doilea an de funcţionare încă 8 camere triple, de tip family cottage, situate în zona de pădure a proprietăţii.“

Laura Iancu spune că încă din faza de proiect, CasaDeMare a fost gândită ca un loc destinat familiilor cu copii de toate vârstele, dornici de linişte şi relaxare, dar mai ales în căutarea unui loc în România în care să se simtă ca afară.

„CasaDeMare are 23 de camere, 3 camere cu vedere la mare (2 duble Ă una triplă), 12 cu vedere la curtea interioară (duble) şi 8 camere tip cabană (family cottage - triple) foarte potrivite familiilor cu copii.“

În timp ce perioadele de sejur sunt dedicate mai ales concediilor în familie, la final de săptămână cele mai multe rezervări vin din partea cuplurilor tinere, care dau başii din cluburi pe sunetul mării la orice oră din zi şi din noapte.

„În plus, weekend-urile de final de sezon, în special luna septembrie, ne-au oferit privilegiul de a fi gazdele a mai multor evenimente, nunţi absolut fabuloase organizate pe plajă, cât şi petreceri private desfăşurate pentru grupuri de prieteni sau team-building-uri organizate de companii.“

În plus, CasaDeMare are şi un restaurant propriu, aşa că nu mai este necesar să ieşi deloc din atmosfera locului. Planurile nu se opresc însă aici, obiectivul fiind de a deschide câte un astfel de loc la fiecare doi ani, mizând mai ales pe potenţialul imens al zonei de sud a litoralului.

„Ne dorim să investim an de an în locaţiile existente astfel încât fiecare sezon să aibă o notă de prospeţime, dar ne-am propus şi să avem minimum o locaţie nouă deschisă la fiecare doi ani, cel puţin pe zona de sud a litoralului. Credem foarte tare în potenţialul acestei zone de litoral şi primim feedback foarte interesant privind interesul românilor pentru staţiunile din această zonă, în special pentru locurile mai puţin cunoscute, aproape nedescoperite.“

Şi în viitor, inspiraţia va rămâne aceeaşi, insulele din Spania sau frumoasele insule greceşti, menţi­nerea liniei unitare de design fiind aproape o noutate în peisajul atât de pestriţ al litoralului românesc.

Iar în timp ce mulţi spun că Vama nu mai e ce-a fost, raportând această zicală strict la opţiunile de cazare, transformarea prin care trece zona este o veste cât se poate de bună.