Style

Sentimente tari în sticluţe mici

12 nov 2012 493 afişări
Din aceeaşi categorie

Una dintre primele încercări (arhivate în istorie) de a surprinde un lucru complicat ca iubirea în note de parfum aparţine lui François Rance, care în 1975 a pus bazele casei de parfumuri Rance, în Grasse, o regiune din Franţa considerată leagănul parfumeriei.

Spiritul inovator, parfumurile moderne şi rafi nate pe care acesta le-a creat au venit la acea perioadă ca o schimbare de mult aşteptată.

Astfel, foarte curând Rance a fost ales Maestrul parfumier preferat al Casei Imperiale franceze şi "nasul" personal al lui Napoleon Bonaparte, care nu a întârziat să comande un parfum pentru iubita sa Josephine. Astfel a fost creat parfumul ce poartă şi astăzi numele împărătesei Franţei, o îmbinare de note de iasomie, ylang ylang, zambilă, lemn de santal şi vanilie.

Un alt chimist al dragostei a fost şi Ernest Daltroff, parfumierul ce a deschis primul magazin al casei Caron, în 1904, în Paris. Majoritatea esenţelor create de acesta au fost inspirate de-a lungul vremii din dragostea pentru muza sa, Felice Wanpouille. Iar în 1916 când războiul făcea ravagii, iar femeile tânjeau după bărbaţii plecati pe front Caron a lansat N'aimez que moi, un adevărat legă mânt de iubire şi fidelitate. Esenţa este păstrată şi astăzi în fântâni elegante de cristal Baccarat, ema nând nostalgic arome de trandafir, santal şi ambră.

Inspirate de poveşti de dragoste însă reinter pretate în stil contemporan sunt şi parfumurile lui Romano Ricci, strănepotul celebrei Nina Ricci. Timp de şase ani acesta a studiat arta parfumeriei, ca la numai 28 de ani să lanseze propria casă de parfumuri exclusiviste - Juliette Has a Gun. Nu mele face referire la eroina lui Shakespeare, Juliette, un portret de feminitate "rock", dar în acelaşi timp delicat şi elegant.

Mad Madame este cea mai recentă creaţie ce poartă semnătura veşnicului îndrăgostit Romano Ricci, care spune că îşi imaginează propriile muze, compunându-le dintr-un fel de puzzle de calităţi feminine adunate din cărţi, filme şi personaje din viaţa reală. Femeia aleasă pentru Mad Madame este entuziastă şi provoacatoare. Toată lumea vorbeşte despre ea şi despre parfumul ei afro diziac cu trandafir, ambroxan, esenţă de pa ciuli şi tuberoză.

Idole de la Lubin este un parfum masculin pa sional, un joc de foc şi arome arzătoare. Olivia Giacobetti a creat astfel parfumul bărbatului sedu cător a cărui prezenţă nu poate trece neobservată.

Şi pentru că astăzi dragostea nu pare să mai aibă timp de prea multă poezie, brandul Escentric Molecules a pariat mai mult pe atracţie animalică, declanşând o adevărată revoluţie în lumea parfumurilor prin lansarea ingredientului Iso Super, asemănător feromonului. De la lansarea parfumului Molecule 01 la Harvey Nichols în Londra, brandul s-a bucurat de o continuă ascensiune.

Molecule 01 a fost desemnat de mulţi cel mai sexi parfum, prin urmare a ajuns inevitabil în posesia unor vedete precum Kate Moss sau Dita Van Teese.

* Parfumurile se găsesc în Bucureşti, exclusiv la Beautik Haute Parfumerie.

 

 

Citeşte şi: