A doua revoluţie japoneză
Primul ceas solar cu GPS din lume este noul pariu al japonezilor de la Seiko. Ediţia limitată la 2.500 de exemplare a modelului Astron, lansat în luna noiembrie şi pe piaţa din România, funcţionează pe baza propriului său receptor GPS patentat ce consumă minimum de energie, potrivit managerului de marketing şi vânzări al Seiko Germania, Patricio Testart. Ceasul identifică cele 39 de zone de fus orar de pe Glob, dar şi informaţii legate de dată şi oră, folosind o reţea globală de sateliţi GPS. Ceasul este alimentat solar, deci bateria nu trebuie înlocuită, şi este echipat cu un calendar perpetuu, ceea ce înseamnă că data şi ora vor rămâne mereu precise. "Ar putea fi cel mai inteligent ceas lansat vreodată", spune oficialul Seiko, cu trimitere la predecesorul modelului Astron, din 1969, primul ceas quartz de mână din lume creat tot de japonezi.
Calibre de Cartier
Modelul Calibre de Cartier are la bază primul mecanism cu întoarcere automată realizat în întregime în atelierele Cartier: calibrul 1904 MC. Ceasul contestă forma rotundă, clasică, din orologerie, prin construcţia sa mecanică şi prin designul contrastant, iar calibrul 1904 MC dispune de un sistem de rulmenţi cu bile ceramice montate în centrul rotorului, care asigură rezistenţă la şoc şi durabilitate. Carcasa are un diametru de 42 de mm, este înălţată de bezel şi extinsă prin patru "coarne" curbate plasate în mijlocul carcasei cilindrice.
În plus, pentru a permite posesorului să-şi seteze timpul exact până la secundă, calibrul 1904 MC este echipat cu un sistem de oprire a secundelor. Când coroana este trasă, secundarul mic se opreşte instant şi reporneşte imediat când coroana este împinsă spre carcasă.
Anul acesta marchează revenirea Formulei 1 în Statele Unite. Penultimul Grand Prix al sezonului a avut deja loc între 16 şi 18 noiembrie pe circuitul construit special pentru eveniment, în Austin, Texas.
Pentru a sărbători competiţia, Hublot, ceas oficial al competiţiilor de Formula 1 a lansat un nou model denumit F1 King Power Austin, valabil într-o ediţie limitată de 250 de piese. Carcasa ceasului e realizată din titan uşor şi rezistent la zgârieturi. De altfel întreaga piesă este realizată din materiale high tech inspirate din construcţia maşinilor de Formula 1. Bezelul este din titaniu şi carbon şi este perforat, amintind de discul de frână a maşinii. Cureaua este din piele de crocodil Hornback, cusută pe cauciuc, ceea ce conferă flexibilitate şi confort pe încheietură.
Sonata Streamline
Noul model de la Ulysee Nardin, Sonata Streamline are un design futurist şi este inspirat de estetica aerodinamică a iahturilor. Modelul este disponibil în două versiuni ale cadranului, unul realizat din titan cu ceramică şi aur, iar celălalt din aur roz de 18 carate. Aspectul modern al structurii cadranului este întărit de detaliile geometrice puternice, menite să sublinieze inovaţiile în materie de design şi tehnologie. Un instrument mecanic, Streamline Sonata mizează pe un calibru patentat, cu întoarcere automată - o tehnologie dezvoltată in-house pe parcursul a şapte ani de către Ulysse Nardin şi care conferă funcţii multiple şi o precizie fără precedent.
Zenith Star Open
Modelul Zenith Star Open este un tribut adus calibrului El Primero. Chiar de la prima vedere modelul atrage atenţia asupra formei concave inspirate din modelul iniţial, accentuată printr-o apertură la ora 10.30 ce dezvăluie inima mecanismului automat. Fereastra către eşapamentul ceasului arată posesorului oscilaţiile ce definesc frecvenţa. Orele şi minutele se pot citi uşor pe cadran, în timp ce secundele trec, într-o apertură în formă de inimă de la ora 9.00. Indicatorul din cronograful central şi afişajul de 30 de minute aşezat la ora 3 completează geometria proporţionată a cadranului. Spatele transparent al carcasei arată designul mecanismului. Ceasul este disponibil în trei variante: o versiune din oţel, cu 28 VVS de diamante, una din aur roz, cu 63 VVS diamante şi o alta cu 263 de diamante.
Bijuterii
Perle cu tradiţie
Din cele mai străvechi timpuri, de la Cleopatra la Regina Elisabeta, femeile au purtat întodeauna perle la cele mai elegante ţinute. Le Midï continuă tradiţia realizând accesorii în care perlele ocupă locul de cinste. Fiecare colier, brăţară sau pereche de cercei din colecţiile Le Midï reprezintă o creaţie unicat din perle naturale sau coral combinate elegant cu aur sau argint, pietre preţioase sau semiproţioase. Bijuteriile Le Midï sunt create în serii limitate şi poartă denumiri romantice precum: Imperiale, Capri, Portofino, Rose e fiori. Printre pietrele preferate ale creatorilor Le Midï sunt onixul, malachitul, ochiul tigrului, ametistul, citrinul, acvamarinul şi cuarţul.
Bijuteriile sunt printre preferatele caselor regale din nordul Europei.
Lumière des Diamants
Noua linie a colecţiei Hommage a Gustav Klimt de la FREYWILLE, lansată special pentru sărbători, se numeşte Lumière des Diamants şi propune o serie de piese speciale, bătute cu briliante. Din noua serie fac parte un inel decorat cu 36 de brilliante şi o brăţară cu 96 de brilliante, fiecare montat manual la distanţe egale în montura din aur galben printr-un proces de creaţie elaborat. Combinaţia preţioasă de diamante, email ce poartă semnătura FREYWILLE şi aur pur de 18k creează o structură echilibrată şi rafinată.
Bijuterii pentru împărătese
Cu ocazia aniversării a 230 de ani Chaumet aduce un omagiu primei sale muze, Josephine, printr-o colecţie de bijuterii unde diadema devine inel şi încoronează degetul. Inelul se poate aşeza pe deget cu diadema spre purtător sau spre celălalt în semn de angajament, afişat sau secret, rezervat sau laudativ. Colecţia este şi o aluzie la moda Imperiului. Modelele reiau desenul delicat al gulerelor de dantelă, o caracteristică a rochiilor acelei epoci. Inelul din imagine este bătut în 61 de diamante şi este realizat în motiv "Aigrette", ducând cu gândul şi la penajul bogat al unui păun. Linia pieselor este completată de coliere, cercei şi brăţări, într-o ploaie lejeră de diamante.