Ceasuri & Bijuterii

Ora de aur

12 nov 2012 555 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Ca toate cadranele din colecţia Pano de la Glashütte Original, şi cel al modelului PanoGraph este realizat în acord cu proporţia divină, cu cifra de aur folosită de artişti în lucrări de artă, muzică şi arhitectură din antichitate până în prezent. La baza acestei piesei stă un Calibru 61-03, realizat manual în manufactura Glashütte ce dispune de funcţii cronograf ce pot fi accesate prin două butoane dispuse în partea dreaptă a cadranului. Mecanismul complicat al ceasului este vizibil prin spatele de safir al carcasei. Panograph este disponibil cu o curea neagră sau maro din piele de crocodil, puţin mai lată decât cea a modelelor precedente.

Timpul după LV

 

 

Pentru a duce mai departe moştenirea primului model cronograf Fly Back Automatic, lansat în 2011, Louis Vuitton a explorat şi mai mult lumea aeronautică. Modelul Fly Back Automatic Tambour este caracterizat printr-un cadran negru ce dispune de două afişaje auxiliare care evocă cronografele militare din anii '60 şi un indicator orar central galben care permite purtătorului să citească secundele ce trec, după modelul radarelor de la bordul avioanelor. Pentru a face citirea orelor mai uşoară toţii indecşii şi indicatoarele orare sunt realizate din oţel negru, lucios, în timp ce indicatoarele pentru cronograful Fly Back sunt vopsite în galben, o culoare ce se regăseşte în istoria casei de modă.

 

Back to black

Harry Winston a lansat Ocean Dual Time Black Edition- un nou model din aliaj Zalium, o reinterpretare contemporană, "all black", a ceasului Ocean Dual Time. Noul model are o carcasă de 44 de mm, realizată din Zalium, un aliaj aluminiu-zirconiu tratat cu cristal DLC (Diamond Like Carbon). Indicatorul pentru timp local şi indecşii din afişajele pentru a doua zonă de timp sunt ornaţi cu vopsea Super Luminova, facilitând citirea orei atât acasă, cât şi pe glob. Pentru a păstra alura întunecată a designului, dar şi din motive practice, indicatorii orari de pe cadran au fost acoperiţi cu vopsea specială albastră Super Luminova. Ceasul mecanic dispune de un mecanism cu o frecvenţă de 28.000 de vibraţii pe oră şi are o rezervă de putere de 45 de ore.

 

Companie pentru piloţi

Ceasul Big Crown Timer de la Oris îmbină armonios designul clasic al modelelor tradiţionale Big Crown, cu tehnologia modernă, devenind compania ideală pentru piloţi. Trăsătura specifică a modelului este inelul exterior cadranului pe care sunt afişate minutele. Ceasul placat cu PVD are mecanism automatic ce dispune de funcţi dată/zi. Astfel, cadranul arată data la ora 3 şi ziua săptămânii la ora 9 - pentru precizie şi echilbru al designului. Numeralele şi indicatorii orari sunt acoperiţi în vopsea SuperLuminova iar ceasul este rezistent la apă la o adâncime de 30 de metri.

Citeşte şi: