Style

Selecţie de produse pentru răsfăţ în ultima zi de primăvară din calendar

31 mai 2017 1004 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

În luna mai, denumită popular Florar, După Afaceri Premium s-a gândit să dea Cezarului ce este al Cezarului, mai exact, să redea florilor ce e al lor deja, un loc aparte în lumea aromelor fine. Astfel, selecţia de parfumuri din această lună este construită în jurul nuanţelor florale subtile şi delicate. Vedete pe piedestal sunt ylang-ylang-ul, iasomia, gardenia, trandafirul şi tuberozele. Şi florile de cireş, pentru că primăvara nu putea fi completă fără ele. Alături de parfumuri proaspete, am aşezat şi câteva trucuri menite să ne pregătească chipul şi părul pentru o vară plină însorită.

 

►Dragoste şi îndrăzneală. Aşa s-ar putea descrie pe scurt parfumul Secrets of Love - Glamour, de la M. Micaleff, care surprinde dualitatea notelor fructate şi condimentate, a acordurilor lemnoase şi florale, adânci şi uşor pudrate. Intensitatea iasomiei şi a trandafirilor este ascunsă în notele cremoase de lemn de santal şi caşmir senzual. Irezistibil şi captivant!

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

 

► Colecţia My Ylang de la Caron este încununată de şase parfumuri unice, cu ingrediente preţioase. Cele şase esenţe întruchipează măiestria parfumierului

Ri­chard Fraysse de a inventa com­binaţii inedite de arome. My Ylang dezvăluie arome de flori albe, dominate de notele de ulei esenţial de ylang-ylang. Acordurile centrale fructate, de coacăze şi mandarină, dezvăluie gradual o amprentă pudrată de ulei esenţial de vanilie de Madagascar. Pe scurt, My Ylang reprezintă un mix de note delicioase şi senzuale.

Produs disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

 

►A la rose, de la Francis Kurkdjian, dezvăluie în primă instanţă tandreţea petalelor de trandafir, pentru a cuceri apoi cu un stil plin de îndrăzneală şi feminitate elegantă radiantă. Bogăţia petalelor a două varietăţi de trandafiri au fost folosite pentru crearea acestui parfum. Două sute cincizeci de trandafiri Centifolia din regiunea Grasse (trandafiri de mai), sub formă de ulei esenţial, care creează aroma de bază florală, cu accente carnale şi dulci de miere. Acestora li se adaugă alţi două sute cincizeci de trandafiri Damascena din Bulgaria, tot sub forma unor uleiuri esenţiale, care creează notele de top, cu arome jucăuşe de pară şi lychée.

Produs disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

 

►Ca o cunună de flori de măslin, hair mist-ul Fiore D’Ulivo de la Casamorati lasă un parfum delicat şi subtil pe părul tău. Ajută la menţinerea nivelului de umiditate în păr şi îl consolidează, datorită keratinei, proteina responsabilă pentru rezistenţa firului de păr şi flexibilitatea acestuia. Redă luciul natural al părului, conferă volum şi strălucire ca de mătase.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

 

►Parfumul Gardenia, de la Chanel, are o aromă intensă de flori. Lui Coco Chanel îi plăceau florile senzuale. Deşi camelia, considerată emblema ei, nu are niciun miros, gardenia, care se aseamănă din punct de vedere vizual cu camelia, umple aerul cu parfumul ei delicat. Gabrielle Chanel - numele real al lui Coco Chanel - şi Ernest Beaux, parfumierul francez care a creat Chanel no5, au închinat o adevărată odă gardeniei, prin parfumul care îi poartă numele, o esenţă cu note verzi, proaspete, cu note puternice de mijloc şi o călătorie între acestea plină de fantezie.

Gardenia Chanel for women este disponibil în Chanel Espace Beauté, din Băneasa Shopping City.

 

►O strălucire sănătoasă a feţei depinde de prospeţimea privirii, astfel că Chanel a ales cinci nuanţe de fard de pleoape care „îmbracă“ şi înfrumu­seţează ochii şi le-a reunit în paleta Les Beiges Healthy Glow. Cele cinci nuanţe sunt concepute să lumineze şi să dea energie sclipirii din ochi. Bejul uşor perlat poate fi aplicat fie ca atare, fie ca bază sub o altă culoare, pentru a spori luminozitatea. Celelalte două nuanţe deschise - un roz satin perlat şi un maro mat - calmează aspectul obosit. Ultimele două farduri de pleoape, negru satinat şi taupe mat (o combinaţie de gri şi bej) subliniază conturul ochilor. O paletă de nuanţe subtile, adaptate tuturor tipurilor de piele.

Produs disponibil în magazinele Chanel.

 

►Refining Serene Make-Up Base, de la Bellefontaine, este o bază excelentă pentru machiaj, destinată tuturor tipurilor de ten. Complexul-minune Edelgen netezeşte microrelieful pielii şi redefineşte trăsăturile, îmbună­tăţind vitalitatea şi hidratarea straturilor superioare ale epidermei. Fixează machiajul, asigurând un aspect mat de durată.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

 

►Pentru femeile care au un ritm de viaţă alert, Caudalie a creat Anti cell burn-out complex, bogat în polifenoli din seminţe de struguri, vitamina C şi vitamina E, care activează producţia naturală de antioxidanţi la nivelul pielii. Cu o textură plăcută şi uşoară, potrivită pentru orice tip de ten, Vine (Activ) cremă hidratantă 3 în 1 acţionează ca un scut pentru piele şi are un efect de diminuare a acţiunii elementelor poluante asupra acesteia. Formula sa cu efect antirid netezeşte vizibil tenul, redându-i strălucirea naturală.

Produs disponibil în farmaciile Help Net.

 

►Pielea ternă şi fără strălucire are la bază o carenţă de vitamine şi minerale, care se manifestă printr-o oboseală a tenului şi un aspect deshidratat şi neuniform.

Ins­pirate de medicina estetică, laboratoarele Lierac au dezvoltat gama Mésolift, un cocktail pe bază de cinci vitamine, şase minerale şi acid hialuronic, care revitalizează pielea în profunzime, pentru un aspect radiant. Semnele de oboseală sunt estompate şi pielea îşi recapătă luminozitatea.

Produs disponibil în farmaciile Help Net selecţionate.

 

►Încă de la prima creaţie în care maestrul parfumier Edmond Roudnitska a folosit Hedione, un analog al unui compus prezent în mod natural în iasomie, acesta a devenit unul dintre cele mai utilizate ingrediente în parfumerie. Paradisone, moleculă brevetată în 1996 de compania elveţiană Firmenich, este forma intensă a Hedione, puternic redat în parfumul Effloresce, de la casa newyorkeză Nomenclature, alături de floarea de portocal, tuberoză, citrice proaspete şi floare de osmanthus. Paradisone este, practic, o explozie florală.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

 

►Parfumul J’adore in Joy, de la Dior, este o declaraţie de dragoste pentru viaţă. Parfumierul François Demachy a „orchestrat“ această creaţie, redefinind contururile buchetului legendar, bazat pe note de fleur de sel (strat subţire de sare care se formează la suprafaţa apei de mare) şi ylang-ylang. J’adore in Joy este o plăcere instantă, venită la momentul potrivit, un parfum care miroase pur şi simplu a bucurie. Este ca un nou apel pentru viaţă.

Produs disponibil în magazinele de specialitate.

 

►Natura uşoară, delicată şi armonioasă a nectarului de flori de cireş dezvăluie o îndrăzneală aparte atunci când notele de lichior îşi fac simţită prezenţa în Blossom Love, de la Amouage, rezultând un acord opulent şi senzual, colorat cu rafinamentul misterios al notei de ylang-ylang. Această pasiune florală este înconjurată de farmecul notelor gurmande de amaretto, boabe de tonka şi vanilie, înainte să se scufunde în acordurile preţioase şi delicate de lemn de santal şi caşmir, creându-se o combinaţie olfactivă intensă şi persistentă.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

 

►Yves Coueslant, unul dintre fondatorii casei Diptyque, şi-a petrecut copilăria pe malurile golfului Tonkin din Vietnam. Mama sa iubea parfumul bogat şi senzual al tuberozelor cumpărate din piaţa de flori. Adesea însoţite de alte flori, precum iasomie şi ylang-ylang, tuberozele erau oferite ca ofrandă în temple. Imaginea tuberozelor stropite cu apă a fost captată de către fondatorul Diptyque în parfumul Do Son. Parfumierul a folosit însă şi note jucăuşe şi explozive de piper roşu şi iasomie, care „colorează“ prin prospeţime.

Produs disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

 

►Fondul pentru ten Les Beiges Touche de Teint Belle Mine, de la Chanel, concentrează mai multe inovaţii tehnologice într-o singură formă. La bază stă un amestec numit aqua-gel, o emulsie gelatinoasă, deosebit de uşoară, care dă o senzaţie de prospeţime, înfrumuseţând vizibil pielea. Un efect instant de care te poţi bucura oricând, pentru că produsul, cu o textură ultrafină, poate fi folosit atât direct pe piele, cât şi peste machiaj, pentru a da o notă în plus de strălucire.

Produs disponibil în magazinele Chanel.