Style

Cursuri de salsa „mano a mano”

08 oct 2009 129 afişări
Din aceeaşi categorie
Cursuri de salsa „mano a mano”

"1 2 3… e usor sa inveti salsa, chiar daca la inceput pare greu, trebuie doar sa te misti dupa ritm", spune Alian, unul dintre cei doi profesori de salsa cubanez de la scoala de dans A lo Cubano.

Scoala s-a deschis in urma cu doua luni si este prima din Bucuresti care ofera cursuri de salsa, personalizate sau "mano a mano". Timp de o luna (2 sedinte pe saptamana), pentru suma de 600 lei/persoana sau 850/cuplu, clientii pot invata de la Louis (25) sau Alian (29) sa danseze aproape ca pe strazile din Cuba…sau ca in filmul Dirty Dancing - Havana Nights sau ca in Salsa&Amor. Poate chiar mai pasional decat dansatorii profesionisti care vin joi in Salsa 3, dar care majoritatea danseaza salsa columbiano (printre ei se gasesc si elevii lui Wilmark). "Diferenta dintre salsa cubano si alte stiluri de salsa este ca cea dintai se afla la originile dansului, este mai pasionala, mai dinamica si respecta mai putine reguli", spune Louis. Cei doi profesori cubanezi obisnuiau sa le predea lectii de salsa turistilor din Cuba pana cand in martie au ajuns in Romania, in vizita si au decis sa ramana si sa "faca lumea sa se distreze cu adevarat".

Cursurile au loc intr-o incapere mica, dar care e suficient de spatioasa pentru cei maximum 4 studenti ce invata sa danseze in acelasi timp si care a fost amenajata de catre profesorii cubanezi "ca acasa". A lo cubano are deja aproximativ 10 clienti si planuieste sa deschida si alte locatii cu acelasi concept, dar in primul rand sa organizeze petreceri pentru comunitatea dansatorilor de salsa cubano.