Style

Are unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Bucureşti şi este pasionată de viniluri: Călătorim cam de opt ori pe an. Avem o ambarcaţiune în Croaţia şi acolo ne încărcăm bateriile

08 mar 2016 11159 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Înainte de a intra în domeniul hotelier, Diana Popescu a acumulat o experienţă de 13 ani în sectorul bancar. În 2004, familia sa cumpără un teren în apropiere de parcul Cişmigiu unde în urma unei investiţii de 8 milioane de euro ridică hotelul - boutique de cinci stele Epoque, unitate cu 45 de apartamente situată într-una dintre cele mai frumoase zone ale Bucureştiului.  Hotelul a fost deschis în 2010, iar în martie 2013 Diana Popescu a venit la conducerea acestuia preluând funcţia de CEO. Pentru un om care lucrează în industria hotelieră era aproape imposibil ca pe lista de pasiuni să nu se afle călătoriile sau gastronomia de înaltă clasă. Ce altceva intră însă pe lista managerului care conduce al doilea cel mai bun hotel din Bucureşti, potrivit statisticilor TripAdvisor, cea mai mare platformă de călătorii online?

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă ...Telefonul, nu neapărat pentru că mă reprezintă, însă sunt tot timpul în legatură cu familia, copiii, colaboratorii, partenerii de afaceri şi - nu în ultimul rând - sunt conectată la ultimele noutăţi şi trenduri din industria hospitality.

Cartea pe care o citesc acum este ...Vulpea aurie, de Wilbur Smith.

Pasiunile mele sunt ...Călătoriile. Îmi place foarte mult să descopăr locuri noi, culturi şi obiceiuri ale altor naţii. Plecăm în medie cam de 8 ori pe an şi de fiecare dată în încercarea de a cunoaşte cât mai multe locuri noi, dar şi în scopuri practice, cum ar fi zonele turistice adecvate pasiunii băieţilor din familie: schiul.

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o este ...Croaţia, pentru insulele minunate şi oportunităţile de croazieră din Marea Adriatică. Avem o ambarcaţiune acolo şi revenim cu mare plăcere în fiecare sezon estival pentru ieşirile în larg care pur şi simplu ne reîncarcă bateriile.

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă este ...Două statuete de la Tiwanaku - Bolivia, despre care se spune că menţin armonia în cuplu.

Ceasul pe care îl port la mână este ...Nu prea port ceas (folosesc smartphone-ul şi  în acest scop), dar preferatul meu este un ceas Bvlgari primit de la soţul meu.

Parfumul meu preferat este ...Flowerbomb, Viktor & Rolf. Mi se pare că mă reprezintă foarte bine ca personalitate combinaţia notelor de inimă (iasomie, trandafir, frezie, orhidee) şi a notelor de bază (patchouli, mosc).

Obiectele mele preferate din garderobă sunt ...Jeans-ii boyfriend pentru ţinutele casual şi o rochie neagră de seară de la Burberry.

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de ...şampanie, împreună cu soţul meu.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este ...Să descopăr ce experienţe autentice îmi poate oferi locul. De cele mai multe ori mă informez din punctele special amenajate pentru turişti, însă întotdeauna prefer să aflu şi re­co­mandările localnicilor. Întotdeauna mă in­formez înainte despre ce aş putea descoperi într-un loc, însă nimic nu se compară cu dis­cuţiile pe care le poţi avea cu cei care locuiesc deja acolo şi sunt mândri de locurile natale.

O descoperire inedită din Bucureşti este ...Muzeul Antipa, pe care l-am vizitat împreună cu băieţelul meu cel mare, care are 8 ani, şi unde nu ne-am plictisit timp de câteva ore. Abia aştept să revin şi cu cel mic, care acum are aproape 2 ani.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă...Un set de boxe de la Bang & Olufsen pentru o mai bună compatibilitate cu TV.

Bijuteriile mele preferate sunt ...Verigheta. Dar cum ea e pe viaţă, mă răsfăţ cu cerceii.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este ...Brâncuşi.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt ...Cu religiozitate: hotelnewsnow.com şi tripadvisor.com. Zilnic - zf.ro care mi se pare relevant pentru panorama de business din România.

Restaurantul meu preferat este ...Evident, L’Atelier - l’art culinaire, din incinta hotelului Epoque.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt ...Înotul, baschetul, squash-ul.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este...Machu Pichu, anul trecut.

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat este...Un menu degustation, care ne-a plimbat prin meniul bazat pe gastronomia boliviană tradiţională reinterpretată la restaurantul Gustu din La Paz, restaurant deţinut de proprietarul Noma, Danemarca, ce a fost cotat ani la rând drept cel mai bun restaurant din lume.

Următoarea achiziţie pe care o voi face va fi...Biletele la concertul Coldplay din Barcelona, din 6 mai.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna...Lapte, iaurt, fructe şi legume pentru copii, dar şi pentru întreaga familie. Încerc să îi orientez pe copii către o alimentaţie sănătoasă.

Plăcerea mea vinovată este...Salata Caesar cu creveţi şi ouă de prepeliţă preparată de Chef Sam în restaurantul L’Atelier.

Obiectul meu preferat din casă este...Colecţia de viniluri cumpărată de mine de-a lungul timpului. Am câteva sute, iar unele dintre ele sunt suveniruri din oraşele pe care le-am vizitat, fie că sunt noi sau din magazinele de antichităţi, iar altele sunt obţinute chiar din licitaţii.