Gastronomie

Ce punem pe masa de Crăciun? Galerie FOTO

05 dec 2012 870 afişări
Din aceeaşi categorie

Iar designerii care au înţeles acest lucru s-au ocupat în amănunt ca ele să capete propria personalitate sau să se completeze armonios cu fel şi feluri de mâncare. Astfel că cei ce-şi doresc pot găsi acum pentru mesele lor modele ce înfăţişează de la personaje din poveşti precum Micul Prinţ până la animale, structuri arhitecturale precum cele de la Hermes inspirate din balcoanele caselor din Sevilla, sau buline simple şi moderniste.

Buticul Intro Design aduce printre altele servicii de masă realizate de Donna Wilson. Premiată în cadrul ediţiei 2010 "The British Design Awards" ca cel mai bun designer al anului, Wilson a lansat recent o colecţie de porţelanuri, fabricate în Stoke-on-Trent, o localitate din vestul Marii Britanii, care de-a lungul secolelor şi-a căpătat renumele de capitala porţelanurilor fine englezeşti.

Fiecare porţelan spune ceva despre pasiunea Donnei pentru ilustraţiile naive, fie că e vorba de o vulpe ştrengară sau un chip de bărbat bărbos. Tot la Intro se găsesc şi creaţiile lui Gry Fager pentru brandul Normann Copenhagen- o colecţie de farfurii din porţelan, denumită Mormor Blue, inspirată din textile şi din lucrurile care suntem obişnuiţi să ne înconjoare atunci când suntem în bucătărie - un fel de "colecţie a bunicii", pentru nostalgici (disponibile la magazinul Intro Design).

Joaca de pe masă e continuată şi de designerul Gien care a realizat o serie de farfurii din porţelan pe care se desfăşoară aventurile Micului Prinţ. Setul se găseşte la buticul La Maison, alături de alte modele extravagante realizate de artizanii de la "de Gournay".

Şi magazinul My House a adus pentru sezon celebra serie de porţelanuri de la Rosenthal, Studio Line. Serviciul de masă Moon, creat de Jasper Morrison (unul dintre cei mai influenţi designeri industriali ai momentului) pentru Rosenthal urmează principiul designului modern conform căruia "forma urmează funcţia".

Farfuriile sale aurite sunt acoperite în buline minimaliste care ar arăta bine acoperite de o porţie de caviar şi par mai degrabă o operă de artă realizată de artista obsedată de buline Yayoi Kusama.

"Pentru acest an, marile case au realizat servicii de masă bogat ornamentate, decorate manual, oferind în acelaşi timp clienţilor posibilitatea de a-şi personaliza serviciul cu o monogramă, citat etc, transformându-le în acest fel în piese unicat", spune Ioana Nazarie, reprezentant My House. Modele cu design haute couture se găsesc şi la magazinele Inside House care aduc colecţia Sheherezade- by Rauynaud. Designul pentru operele rotunde are inspiraţie chinezească, în timp ce piesele sunt realizate manual, din porţelan Limoges, iar decoraţiunile au inserţii de foiţă de aur, cu finisare de piatră de agat.

Farfuriile sunt, dacă vreţi, ca lenjeria dantelată de sub haine, pentru doamne sau ca butonii pentru domni, un detaliu care poate trece neobservat, dar care spune ceva despre prestanţa posesorului.

În plus, mesenii connaisseuri vor remarca cu siguranţă efortul.