Gastronomie

Cum au ajuns creveţii în Piaţa Amzei sau care este povestea MEYGU, una dintre cele mai noi apariţii gurmande din inima Bucureştiului: Conceptul MEYGU este un mix de take-away, street-food american şi fine-dining

02 mar 2023 480 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

MEYGU este cel mai nou „rezident“ din Piaţa Amzei, zonă care prin investiţiile pe care le-a atras în ultimii ani a devenit un fel „IT place“ în inima Bucureştiului. Şi, tinând cont de caracterul destul de eclectic al proiectelor gastronomice din zonă. MEYGU vine cu un concept proaspăt ca un ocean, vedeta incontestabilă a meniului fiind creveţii.

„MEYGU este primul local din România unde preparatele din meniu se axează doar pe creveţi, în toate combinaţiile posibile, de la tacos la burgeri şi, mai departe, la salate, toast sau creveţi crispy, cu diferite aluaturi precum fistic sau cocos“, spun reprezentanţii MEYGU, restaurant care s-a deschis în toamna anului trecut în Piaţa Amzei.

Tot ei mai adaugă că MEYGU este o afacere de familie, gândită în jurul unui chef cu o vastă experienţă în domeniul HoReCa, dobândită în trei ţări, SUA, România şi Iran, toate aceste trei state având un rol esenţial în călătoria senzorială pe care o promite localul din Capitală.

„Conceptul MEYGU este un mix de take-away, street-food american şi fine-dining, unde majoritatea preparatelor sunt inspirate din diferite state ale SUA. Unele reţete sunt reinterpretate, cum e cazul «Pistachio Crunch», care vine cu un touch, bineînţeles, persan.“ Toate felurile din meniu pot fi savurate şi în interiorul restaurantului, dar pot fi comandate şi în regim de take away.

Numele locului, MEYGU, înseamnă crevete în limba persană (farsi) şi are legătură şi cu mâncarea favorită din copilăria celor care formează azi echipa restaurantului.

„Am vrut să creăm un sistem care să funcţioneze rapid, să fie sănătos şi proaspăt, dar să fie totodată şi un concept nou în piaţă.“ Durata de preparare a fiecărei comenzi este de aproximativ 5-7 minute. „La MEYGU am ales să folosim doar ingrediente de calitate şi, datorită spaţiului mic de depozitare, aprovizionarea se face aproape zilnic. În felul acesta, totul este fresh.“

Poziţionarea MEYGU în Piaţa Amzei vine în contextul în care zona s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, evenimente precum Străzi Deschise având un rol transformator asupra uneia dintre cele mai frumoase arii din Bucureşti. Mai mult, recent finalizata modernizare a casei Miţa Biciclista promite să atragă în Piaţa Amzei noi cohorte de exploratori urbani, lucru benefic pentru dezvoltarea afacerilor din apropiere.

„Piata Amzei face parte din cartierul creativ (al Bucureştiului – n. red.), cu un trafic urban destul de divers. Zona a avut un progres foarte frumos în ultimii ani şi credem că va continua să aibă.“

Revenind la MEYGU, spaţiul este o trimitere clară către lumea acvatică, albastrul utilizat în design fiind cea mai vizibilă componentă estetică a locului.

„Am optat pentru o bucătărie foarte compactă, cu pereţi de sticlă colorată, care să nu ocupe mult spaţiu, să ofere o oarecare intimitate, dar care să permită totodată intrarea luminii naturale, să ofere o interacţiune transparentă şi discretă în acelaşi timp între bucătari şi clienţi. Pe scurt, e acvariul bucătarilor.“

Barul a fost pus de-a lungul faţadei, locul cel mai luminat, unde clienţii se pot bucura de preparate, în timp urmăresc viaţa foarte activă din Piaţa Amzei. Tot acest bar este un element de semnalizare pentru cei din exterior. Ceva bun se întâmplă la MEYGU.

„Spaţiul este împărţit foarte clar în două, o zonă unde tot ce vezi este albastru şi este clar partea cu creveţi. Iar zona cealaltă, unde s-a folosit beton şi lemn, este zona de primire, pentru cafea şi ceai. Aici am optat pentru lemn, un material cald şi primitor.“

Albastru este o trimitere clară la ocean, aşa că dorinţa a fost ca această culoare să fie cumva reflectată peste tot în design, chiar şi în brand.

„Aici am colaborat cu o echipă creativă de branding şi avem acelaşi limbaj ca şi în designul interior, având o echipă de experţi şi pe partea aceasta. A mers totul mână în mână, astfel încât conceptul şi designul MEYGU să fie original. Asta ne-am dorit cu toţii.“

Spaţiul nu i-a atras doar pe iubitorii de creveţi, MEYGU facilitând pentru mulţi clienţi prima întâlnire cu micuţa crustacee, clienţi care ulterior au devenit oaspeţi fideli ai restaurantului.

„Feedbackul în general a fost şi este unul destul de pozitiv. Planul nostru este să deschidem mai multe localuri în viitor“, mai spune echipa MEYGU.