Calea Floreasca din Bucureşti s-a transformat într-un soi de drum iniţiatic în fel şi fel de explorări culinare, iar recent zona a devenit şi mai interesantă prin atragerea unui nou „rezident“, restaurantul Zaaf.
De la stridii franţuzeşti până la wagyu japonez, toate se găsesc în meniul recent deschisului Zaaf, proiect culinar care încearcă să acomodeze în acelaşi spaţiu atent gândit rafinamentul francez, bucuria italiană, dar şi experienţele personale ale proprietarilor în restaurante de top din toată lumea.
„Zaaf aduce o voce proaspătă pe scena culinară a Bucureştiului, servind porţii generoase de preparate clasice europene, cu arome îndrăzneţe şi concepute pentru a fi împărţite. Inspirat de eleganţa franceză, căldura italiană şi restaurantele de top din întreaga lume, combină bucătăria excepţională cu un serviciu impecabil şi o selecţie atent curatoriată de vinuri. Ne-am deschis porţile în iunie 2025“, spun reprezetanţii Zaaf.
Restaurantul îl are în spate pe omul de afaceri Noyan Kirman, arată datele Termene.ro, cu un background solid în domeniul HoReCa.
„Zaaf este rezultatul unei pasiuni comune pentru gastronomie, călătorii şi ospitalitate. Avem un background atât în business internaţional, cât şi în domeniul food & beverage, iar restaurantul reflectă ani de experienţă în arta mesei şi a ospitalităţii. Nu este primul nostru pas în antreprenoriat, însă reprezintă un nou capitol curajos, un proiect de pasiune – unul prin care am dorit să aducem laolaltă tot ceea ce am admirat în lume şi, acum, să oferim în Bucureşti.“
Realizarea restaurantului a necesitat peste un an de zile şi a fost rezultatul colaborării cu mai mulţi arhitecţi, dar şi experţi din zona ospitalităţii.
„Investiţia a fost semnificativă, dar a fost ghidată de o viziune clară: aceea de a crea un spaţiu vibrant şi confortabil, care să completeze perfect experienţa culinară. La interior, designul îmbină confortul şi intimitatea – arhitectură modernă, iluminat cald, texturi naturale şi accente artistice subtile, care fac spaţiul memorabil fără a fi intimidant.“
Deschiderea Zaaf pe calea Floreasca, una dintre cele mai vibrante zone din Bucureşti, vine în contextul în care pasiunea educată pentru gastronomie a ridicat mult scena culinară din Bucureşti.
„Noi am văzut o oportunitate de a introduce un nou nivel de rafinament. Zaaf ar putea exista cu uşurinţă la Londra, Dubai sau New York. Şi suntem mândri să aducem această sofisticare aici. Meniul nostru, cocktailurile şi selecţia de vinuri reflectă cele mai bune tendinţe internaţionale, în timp ce filosofia noastră celebrează arta de a spune poveşti la masă.“
Arhitectura spaţiului îi permite restaurantului Zaaf să fie loc gazdă atât pentru întâlniri animate, cât şi cine intime.
„La Zaaf, capacitatea noastră este de 70 de oaspeţi. Restaurantul oferă un mix de aranjamente de şezut – de la mese elegante pentru două persoane până la spaţii mai mari, perfecte pentru grupuri. Fiecare colţişor a fost gândit cu atenţie, astfel încât, indiferent dacă veniţi pentru un prânz de afaceri, o sărbătoare sau o seară liniştită, atmosfera să se potrivească perfect cu ocazia.“
Dar un restaurant nu îşi câştigă reputaţia prin arhitectură, cel mult şi-o consolidează. Meniul este principala forţă care atrage papile gustative din ce în ce mai curioase, dar şi bine antrenate.
„Meniul este conceput sezonier, punând în valoare cele mai bune produse locale, dar incluzând şi ingrediente internaţionale excepţionale – de la stridii franţuzeşti până la wagyu japonez. În culise, echipa noastră talentată combină priceperea, pasiunea şi precizia pentru a menţine cele mai înalte standarde.“
Unele preparate au devenit deja favorite ale oaspeţilor, spun reprezetanţii Zaaf. Printre acestea se numără Parisian-style L’Entrecôte Steak & Fries, French Raviole de Dauphiné Comté, Heritage Sea Bass Fillet with Potato Scales, Zaaf Fillet Mignon Steak au Poivre, Steak Tartare şi Escargots à la Bourguignonne. La desert, Chocolate Multi-Layer Cake şi Hazel Chocolate Cake sunt deliciile de neratat.
„Meniul este inspirat de marile tradiţii ale gastronomiei europene – rafinamentul francez, festivitatea italiană –şi de călătoriile noastre în restaurante de top din întreaga lume. Abordarea noastră este de a crea preparate cu arome îndrăzneţe, porţii generoase şi execuţie rafinată, lăsând în acelaşi timp loc pentru curiozitate şi descoperire.“
Pentru a aduce această diversitate în farfurie, Zaaf colaborează îndeaproape cu producătorii locali ori de câte ori este posibil.
„În acelaşi timp, ne aprovizionăm cu ingrediente internaţionale selecte direct din regiunile lor de origine – precum stridiile franţuzeşti sau wagyu japonez – pentru a garanta un standard de calitate şi autenticitate fără compromisuri.“
Iar până acum, feedbackul este bun, astfel că pentru Zaaf obiectivul este de a trece din zona de noutate pe piaţa bucureşteană la cea de comunitate unită prin pasiunea pentru gustul bun. „Privind înainte, obiectivul nostru este să consolidăm Zaaf ca un nume de încredere în Bucureşti – sinonim cu bucătăria excepţională, cu aromele distincte şi cu ospitalitatea autentică. Construim o comunitate loială de oaspeţi, lucrând totodată la noi experienţe şi iniţiative sezoniere care să menţină Zaaf captivant şi mereu proaspăt.“







