Gastronomie

Alain Ducasse şi-a deschis ciocolaterie

20 feb 2013 603 afişări
Din aceeaşi categorie

La doar câteva săptămâni după ce Laduree şi-a deschis propria ciocolaterie, celebrul bucătar şef Alain Ducasse i-a urmat exemplu şi a deschis o ciocolaterie în inima Bastilliei , într-un fost garaj, punându-l pe ciocolatierul Nicholas Berger în fruntea magazinului.

Ciocolateria chefului va avea un concept aparte, prezentând procesul realizării ciocolatei de la boabe până la ambalaj. Boabele vor fi măcinate în faţa clienţilor şi apoi topite în forme de praline şi bomboane. Boabele de cacao sunt aduse din ţări ca Madagascar, Peru, Trinidad, Venezuela şi Vietnam, în timp ce bomboanele sunt aromate cu lime, curmale, mentă, Armagnac, cocos şi alte mirodenii exotice. 

Designul manufacturii de ciocolată a fost ales astfel încât să păstreze o atmosferă industrială, în ton cu conceptul de producţie al ciocolatei. Pereţii nu au fost finisaţi astfel încât să se vadă cărămida iar porţile de la intrare sunt  aceleaşi porţi de oţel care au păzit odată Banca Franţei.

 

Citeşte şi: