Ceasuri & Bijuterii

Vedeţi aici care au fost cele mai extravagante achiziţii ale lunii decembrie

04 ian 2012 270 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

De la pantofi, la genţi, coliere şi fotografii cu oameni celebri, Business Insider a realizat un top al celor mai scumpe cadouri cumpărate în luna decembrie.

Cea mai scumpă pereche de pantofi vândută vreodată

Casa Roger Vivier a răscumpărat pentru suma de 26.000 de dolari o pereche de pantofi realizată de însuşI Vivier pentru prinţesa iraniană Soraya, în 1962. Casa a câştigat 80% din cele 340 de loturi expuse la o licitaţie Aguettes din această lună, recuperând astfel o mare parte din piesele iconice desenate de designerul francez responsabil pentru tocul stiletto.

O poză cu Thomas Edison

Fotografia datează din 1911 şi-l înfăţişează pe Thomas Edison ţinând în mână o baterie alcalină, împreună cu o notă scrisă chiar de acesta despre importanţă invenţiei sale. Fotografia s-a vândut pentru 31.000 de dolari deşi fusese iniţial evaluată la 5000 de dolari.

Un dinte de dinosaur

Dintele ce măsoară 12 cm este unul dintre cei mai mari descoperiţI vreodată şI aparţine speciei Tyrannosaurus Rex. Dintele a fost găsit în Garfield Country şI a fost vândut luna aceasta pentru suma de 56.000 de dolari la o licitaţie din Los Angeles.

Cea mai scumpă sticlă de whisky vândută vreodată

Este vorba de prima sticlă de Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve, veche de 55 de ani, din cele doar 11 sticle care au fost expuse public în licitaţii. Sticla a fost cumpărată pentru suma de 72.000 de dolari iar banii obţinuţI din toate cele 11 sticle vor fi strânşI în scopuri caritabile

Cea mai scupă imagine a fondatorului Apple

Artistul David Datuna a realizat un portret al lui Steva Jobs pe care l-a vândut pentru suma de 210.000 de dolari printr-o galerie din Miami. Artistul a luat o fotografie ce-l înfăţişa pe Jobs, a tipărit-o pe hrâtie de argint şi apoi a lipit pe ea sticlă spartă.

Cea mai scumpă geantă vândută vreodată

Un model Birkin, în piele roşie de crocodil, de la Hermes, realizat cu aur alb de 18 carate şi cu diamante, s-a vândut la o licitaţie pentru suma de 203.000 de dolari. Geanta a fost vândută unui colecţionar care a dorit să rămână anonim.

Cel mai scump manuscris editat de surorile Bronte

A doua ediţie a revistei Young Men editată de Charlotte Bronte a fost cumpărată de Musée des Lettres et Manuscrits din Paris pentru mai mult de un milion de dolari. Revista miniaturală este una dintre cele 6 ediţii imaginate de Bronte pentru fratele şi surorile sale.

O turmă de oi realizate de sculptorul François-Xavier Lalanne

O turmă de zece oi din bronz şi piatră, realizată de François-Xavier Lalanne în 1979 a fost vândută pentru suma de 7.9 milioane de dolari , de şase ori mai mult decât valoarea estimată iniţial

Cea mai scumpă bijuterie vândută vreodată

La Peregrina a fost cea mai scumpă bijuterie vândută în cadrul licitaţiei organizate de Christie's pentru vânzarea colecţiei de bijuterii Elizabeth Taylor

Colierul realizat de Cartier este realizat dintr-o perlă naturală, un diamant, un rubin şi o perlă de cultureă. Colierul s-a vândut pentru suma de 1.8 milioane de dolari.

Perla de la baza coilierului are şi o poveste- a fost descoperită de un sclav în Golful Panama, în 1500 şi a aparţinut Regelui Spaniei Philip al ll-lea

Richard Burton i-a dat perla lui Elizabeth Taylor iar actriţa l-a pierdut la câteva minute după aceasta. Perla a fost recuperată din gura câinelui său şI ulterior montată de Cartier pe colierul La Peregrina.