Ceasuri & Bijuterii

De pe cer, la încheietură

06 sep 2017 393 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Cel mai nou model din colecţia Cellini de la Rolex, Moonphase, este un ceas clasic, elegant, uşor de asortat şi de purtat. La fel ca toate celelalte modele ale orologeriei.

Cellini Moonphase are o carcasă de 39 de milimetri din aur Everose de 18 carate, acelaşi material fiind folosit şi pentru sistemul de închidere al curelei din piele de aligator în tonuri de maro. Cadranul alb lăcuit este completat în dreptul orei şase cu un display din email albastru unde pot fi urmărite fazele lunii.

Pe acest disc sunt prezentate luna plină, ilustrată printr-o bucată de meteorit, şi luna nouă, reprezentată printr-un inel de argint. Un indicator setat în dreptul orei 12 pe acest cadran secundar permite urmărirea fazelor lunii în contextul în care cele două imagini se află în mişcare în timpul unui ciclu.

Această complicaţie este de altfel cea care a şi dat numele acestui ceas. Pe cadran este afişată şi data de-a lungul circumferinţei, ea putând fi citită cu ajutorul unui indicator care are în vârf o semilună. Mecanismul automat al acestui ceas este realizat de orologerii Rolex, iar modulul ce permite urmărirea fazelor lunii are o acurateţe astronomică de 122 de ani.

Rolex este disponibil prin intermediul Chronolink.