Ceasuri & Bijuterii

Artizanii şi iluziile optice

21 dec 2012 346 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Inspiraţie din Univers

Metiers D'Art - Les Univers Infinis, de la Vacheron Constantin rămâne una dintre cele mai inspirate colecţii orologere ale anului, mai ales din punctul de vedere al designului, dar şi al complicaţiilor din interior. Cadranele pieselor care fac parte din colecţie sunt realizate prin tehnici de gravare, în model guilloche şi prezintă prin iluzii de culoare şi forme de universuri suprapuse şi senzaţii 3D. Desenele miniaturale de pe cadran înfăţişează porumbei în zbor pavaţi cu diamante, dar şi lumea misterioasă a oceanelor redată prin tehnică champlevé. Mecanismul ceasului este automatic şi foloseşte calibrul 2460, iar unghiurile şlefuite, oscilatorul cu model guilloche şi puntea pe care stă gravat motivul Côtes de Genève sunt vizibile prin spatele de cristal al carcasei.

Iluzii optice

Recent magazinele Cellini au adus în exclusivitate Diamond XL, o linie completă de bijuterii cu diamante "solitaire" ce au o componentă specială: montura inovatoare şi originală sporeşte efectul vizual al diamantului cu peste 50% din dimensiunea sa reală. Pentru a obtine acest efect, compania italiană a dezvoltat instrumente şi tehnici de producţie speciale şi a obţinut patente internaţionale pentru toate modelele. Fiecare piesă, concepută şi produsă în atelierele din Italia, trece prin nouă controale de calitate iar toate diamantele sunt certificate de către GIA (Gemological Institute of America) şi au garanţia de provenienţă din zone "Conflict Free".

"Clienţii nostri au catalogat-o drept cea mai importantă inovaţie din ultimii 20 de ani în acest domeniu", a spus Dario Ramerini, general manager ITITOLI.

ITITOLI este o companie italiană fondată în 1990, în Valenza, iar în prezent, bijuteriile ITITOLI sunt prezente în peste 20 de ţări, pe trei continente.

SuperFast and Furious

Chopard a lansat recent cea mai nouă piesă din colecţia Classic Racing - modelul Superfast. Ceasul a fost prezentat în cadrul unei ceremonii ce a avut loc pe pista Ascari Race Resort, în prezenţa legendarului pilot auto Jacky Ickx şi a înotătorului olimpic Ryan Lochte. Superfast e inspirat de lumea automobilelor, detaliile ceasului precum cadranul şi carcasa păstrând detalii similare cu cele de sub capota unei maşinii, iar bezelul fiind asemănător cu un compresor vintage. După prezentarea ceasului oaspeţii prezenţi la eveniment au avut ocazia să participle la o simulare de cursă pe pista special amenajată, alături de Jacky Ickx care a condus două modele Porche 936 Spyder, din 1977 şi 1981.