Travel

Când zici Versailles, mintea îţi zboară către Franţa. Totuşi, la doar doi paşi de Bucureşti, te poţi bucura de o atmosferă similară. Unde?

27 iun 2021 1374 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

Când zici Versailles, mintea îţi zboară către Franţa. E o călătorie în spaţiu şi timp, către un palat cu sute de ani de istorie şi o grădină ruptă din poveşti. Nu e nevoie să mergi însă chiar atât de departe pentru a te simţi regeşte. La doi paşi de agitaţia din Bucureşti, la Snagov, resortul Snagov Club ascunde propria Grădină Versailles. Nu e o replică a celei din Hexagon, ci e un spaţiu gândit să transmită acelaşi tip de energie bună, un spaţiu ce pare la ani lumină de oraş, deşi e la fel de aproape ca Versailles-ul de Paris.

Snagov Club este un resort - format din hotel de 5 stele, mai multe restaurante, un centru spa şi alte centre de evenimente - ce şi-a deschis porţile pentru oaspeţi ce caută servicii de lux la sfârşitul anului 2007. A fost de altfel primul hotel de cinci stele din judeţul Ilfov, rezultat după o investiţie 100% autohtonă, un loc unde oaspeţii îşi pot petrece o noapte, un weekend sau un întreg concediu. Atât de aproape de oraş şi totuşi atât de departe.

Vizitatorii se pot caza în una dintre cele 22 de camere oferite de către hotelul care are un design clasic, însă cu un aer pe cât se poate de modern. Nu toate spaţiile de cazare sunt la fel. O parte au terasă şi vedere la piscina-bar unde, vara, distracţia nu conteneşte. Sunt pentru cei care vor să ia pulsul distracţiei. Oaspeţii care vor să se relaxeze şi să se bucure de privelişte pot opta pentru camerele cu vedere către fântâna arteziană şi straturile de flori multicolore din curtea interioară. Pentru familiile care vor linişte deplină există opţiunea camerelor perfect izolate de efervescenţa distracţiei. Există ceva pentru fiecare vizitator în căutare de servicii premium.

Cei sosiţi la Snagov Club, indiferent de perioada de şedere pe care o aleg, nu vor sta însă (doar) în cameră, lista de activităţi disponibile fiind lungă. Resortul cuprinde o cramă, un centru spa, o piscină-bar, un salon de jocuri, un loc de joacă pentru copii.

Nimic nu se compară însă cu o plimbare pe lacul Snagov cu barca cu motor sau cu vaporaşul, cu acostare direct pe pontonul resortului. Pe lângă acestea, iubitorii de sporturi pot practica o serie de sporturi nautice sau se pot bucura de plimbări cu bicicletele prin natură.

Şi, după toată această activitate, vine ora mesei când vizitatorii trebuie să aleagă dacă optează pentru preparate rafinate şi sofisticate sau pentru mâncăruri tradiţionale. Alegerea e cu atât mai complicată cu cât este între atmosfera intimă a Salonului Britanic sau a celui Francez, între eleganţa clasică şi vederea sclipitoare a lacului din Salonul Veneţian, luminozitatea şi panorama spre grădină şi apă a Pavilionului de pe Lac, discreţia teraselor, briza pontonului şi ambianţa parfumată a Grădinii Versailles.

Eleganţă, clasicism francez şi o mulţime de flori. Toate acestea duc cu gândul la ţara lui Victor Hugo sau a lui Alexandre Dumas, însă se regăsesc în Grădina Versailles, şi nu cea din Franţa, ci la o aruncătură de băţ de Capitala României, în comuna Snagov. Grădina Versailles, parte din Snagov Club, poate adăposti până la 125 de persoane ce îşi pot savura mâncarea privind către lacul cu acelaşi nume.

Dacă Grădina Versailles aminteşte de aerul boem la Franţei, Salonul Veneţian trimite cu gândul la eleganţa italiană. Platourile savant aranjate, cu mâncăruri demne de cei mai exigenţi gurmanzi, sunt mai întâi o plăcere pentru privire şi miros, iar apoi o adevărată delectare a papilelor gustative. Iar pentru o încununare a acestui festin, somelierul recomandă cel mai potrivit vin.

După o incursiune prin Franţa şi Italia, sau chiar Marea Britanie - la Salonul Britanic -, oaspeţii ajung în sfârşit în România, pe malul lacului Snagov, acolo unde Pavilionul de pe Lac a adăpostit şi găzduieşte în continuare numeroase evenimente.

Este locul perfect pentru a primi între 100 şi 250 de invitaţi în orice sezon. Iar pe timp de vară se poate reuni cu pontonul - de 100-150 de locuri - sau chiar cu Grădina Versailles. Noaptea, prin pereţii de sticlă, pe oglinda lacului dansează razele lunii şi stelelor şi simţi că toată lumea e a ta.

Cu toate că anul 2020 a fost unul dintre cei mai dificili ani pentru industria de evenimente, Snagov Club a reuşit să se adapteze noilor condiţii. Marius Sucală, general manager Snagov Club, spune că anul trecut cele mai solicitate servicii de către turişti au fost piscina exterioară şi restaurantul în aer liber. Chiar dacă au existat restricţii, evenimentele au putut să se desfăşoare la exterior.

„Am mutat cât se poate de multe servicii în aer liber. De la nunţi şi botezuri până la conferinţe şi şedinţe sau servicii de spa. Turismul intern a fost căutat şi mulţi turişti au descoperit că pot găsi servicii excelente şi în ţară. Sper ca, după revenirea la normalitate, ei să se se bucure la fel de mult de Româniaì, precizează Marius Sucală.

Pentru anul acesta, managerul complexului spune că vor fi fi implementate investiţiile planificate pentru 2020, care din cauza pandemiei au fost amânate.

„Am realizat o serie de investiţii în sălile de evenimente, precum şi în spaţiile de agrement în aer liber. Continuăm cu succes investiţia începută în 2020 în segmentul de livrări şi evenimente la domiciliul clienţilor noştri. Totodată, avem şi o serie de investiţii pentru segmentul nou-creat, al celor care nu pot să meargă la birou şi vor să lucreze în afara caseiì, explică Marius Sucală.

Astfel, răsfăţul de 5 stele, aflat la doar doi paşi de Capitală, se pregăteşte pentru şi mai mulţi oaspeţi!