Arts & Design

La pas cu moda

29 iul 2012 498 afişări
Din aceeaşi categorie

Marie Antoinette a fost printre primele femei care au schimbat garderoba de echitaţie a doamnelor şi care într-un gest rebel a renunţat la rochii pentru pantalonii de călărie, atrăgând asupra sa critici aspre. De atunci ţinuta de călărie a inspirat

de-a lungul vremii mai multe case de modă, printre care celebrele Hermès sau Ralph Lauren, dar şi Burberry sau Jean Paul Gaultier.

Pentru sezonul primăvară-vară 2013, Cruise Collection, Frida Giannini, directorul creativ al casei de modă Gucci, a lansat o colecţie capsulă inspi­rată de garderoba Edwinei Alexander, numărul unu mondial în proba de sărituri cu calul peste obstacole. Linia de ţinute include 15 stiluri completate de o selecţie premium de accesorii. Jachetele, pantalonii şi tricourile sunt reinterpretate în materiale confortabile şi inovative pentru a putea fi folosite atât pe cal, cât şi în oraş.

Accesoriile sunt realizate la rândul lor din materiale preţioase, şaua cusută de mână este din piele fină Guccissima, iar mănuşile sunt din piele Nappa. Noua colecţie Gucci va fi disponibilă în magazinele din toată lumea în luna noiembrie.

Pentru bărbaţi branduri precum Scabal sau Loro Piana au lansat croieli speciale care se potrivesc atât la birou, dar şi într-un concurs de echitaţie. Scabal s-a inspirat în colecţia sa ecvestră din stilul călăreţului francez Kevin Staut, dedicându-i o întreagă colecţie de costume şi accesorii, iar jacheta Horsey realizată de brandul italian Loro Piana este deja un "clasic".

În România numărul celor care practică echitaţia a crescut în ultimii ani, mai ales cu lansarea unor cluburi de echitaţie precum Eqvestria care promo­vează acest sport ca pe un stil de viaţă. În luna septembrie clubul Eqvestria orga­nizează Salonul Calului, un eve­niment de înaltă ţinută şi amploare, construit pe modelul celebrului Salon du Cheval de la Paris, cu o tradiţie de peste 40 de ani.

Evenimentul va include show-uri ecvestre, expoziţii de cai cu vânzare, parade, dar şi competiţii internaţionale şi demonstraţii ale profesioniştilor în domeniu.

La 30 de km de Bucureşti există pentru pasionaţii de călărie şi un club de polo, Selas Golf&Polo Club, corespondentul celebrului "Ham Polo Club" din Londra. Pentru polo călare condiţiile de înscriere, dar şi de practicare sunt însă total diferite deoarece membrii trebuie să aibă, pe lângă pasiune, cunoştinte foarte solide de călărie.

Polo călare este cel mai periculos sport din lume, cu o rată a accidentă­rilor foarte ridicată, la fiecare meci jucă­torii fiind supravegheaţi de un serviciu medical de urgenţă. Iar costurile organizării unui meci de polo călare pot depăşi suma de 15.000 de euro. Cu toate acestea, ţinuta unui jucător de polo, dar mai ales a spectatorilor prilejuieşte de zeci de ani printre cele mai elegante şi sofisticate "defilări de modă" de neratat.