Info

(P) AmCorp trece întreaga activitate imobiliară sub umbrela Venus Capital Investment. Maria Iancu va coordona toate afacerile pe acest segment

03 sep 2024 644 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

2 septembrie 2024: Investitorul şi dezvoltatorul AmCorp, entitate constituită ca un grup de companii cu afaceri în multiple domenii de activitate, a decis transferul tuturor proiectelor şi serviciilor imobiliare sub umbrela Venus Capital Investment. De acum încolo, întreaga activitate din sectorul de real estate urmează a fi condusă de Maria Iancu, care până acum deţinea funcţia de Business Development Director în cadrul AmCorp. Cu peste zece ani de experienţă în vânzări, dezvoltarea afacerii, managementul riscului şi activităţi financiar-bancare, Maria va coordona operaţiunile companiei, echipa, planurile de dezvoltare şi strategiile de investiţie.

„După cum partenerii noştri de business ştiu deja, activitatea AmCorp are în centru imobiliarele, chiar dacă prezenţa sa este în mai multe sectoare, cum ar fi energie regenerabilă, agricultură sau agrement. Am luat decizia de a constitui o entitate separată pentru coordonarea exclusivă a proiectelor de real estate pentru că vrem să ne asigurăm că acordăm, în permanenţă, toată atenţia necesară atât core businessului nostru, cât şi celorlalte direcţii de dezvoltare. Suntem încrezători că această schimbare va fi una de succes pentru echipa noastră, ce ne va permite să ne concentrăm mult mai bine atât pe portofoliul existent, cât şi pe extinderea acestuia.”

Maria Iancu, General Manager Venus Capital Investment

Noua divizie a AmCorp va reuni atât proiectele dezvoltate pe cont propriu (în sectorul rezidenţial, de retail sau logistic-industrial), cât şi componenta de land banking. Aceasta din urmă va continua să joace un rol foarte important în activitatea grupului, prin sporirea portofoliului actual, ce însumează circa 550 de hectare de teren. La toate acestea se vor adăuga, însă, şi serviciile de consultanţă, project management şi, respectiv, property management oferite partenerilor interesaţi de dezvoltarea unor proiecte în domeniul imobiliar.

„În momentul de faţă, ne concentrăm pe ansamblurile rezidenţiale pe care le-am lansat deja, anume proiectele sustenabile marca Sol Residences, însă avem în plan şi noi dezvoltări, pe care le vom anunţa în viitorul apropiat. Avem, totodată, în lucru şi un important proiect de retail, dar şi dezvoltări industrial-logistice deja existente, a căror administrare necesită o implicare permanentă. Experienţa şi know-how-ul echipei care se ocupă de toate aceste proiecte sunt valorificate, totodată, prin serviciile de consultanţă, project şi property management pe care le oferim.”

Maria Iancu, General Manager Venus Capital Investment

Sub conducerea directă a AmCorp vor rămâne proiectele şi serviciile furnizate în domeniul energiei regenerabile (sub brandul deja consacrat Everready), alături de cele din domeniul agriculturii şi, respectiv, al agrementului şi ospitalităţii (unde se încadrează şi parcul acvatic Divertiland Water Park). De menţionat este faptul că reprezentanţii grupului au, în momentul de faţă, planuri de creştere şi dezvoltare în toate aceste direcţii de activitate.

Despre AmCorp şi Venus Capital Investment

AmCorp (Asset Management Corporation) este un grup cu o prezenţă de peste 18 ani în România, timp în care a derulat investiţii de amploare şi a gestionat multiple proiecte, în diferite sectoare ale pieţei imobiliare, dar şi conexe acesteia. Venus Capital Investment reprezintă divizia imobiliară a grupului, care se ocupă de gestionarea propriilor dezvoltări (rezidenţiale, logistice, de retail), dar oferă şi servicii specializate de consultanţă, planificare şi management (în construcţii, dar şi al proprietăţilor) partenerilor care vor să activeze în domeniul real estate-ului.