Info

Cum alegi un alegi un broker de investiţii de încredere

13 sep 2024 647 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Succesul în lumea investiţiilor depinde în mare măsură de partenerii pe care îi alegi, iar unul dintre cei mai importanţi parteneri este brokerul de investiţii.

Un broker este un intermediar între un investitor şi o bursă de valori mobiliare (piaţa de unde sunt cumpărate şi vândute activele financiare). Deoarece bursa acceptă numai ordine trimise printr-un intermediar cum ar fi o casă de brokeraj, ai nevoie de un broker care să intermedieze execuţia ordinelor tale de cumpărare (buy) şi vânzare (sell).

Fie că eşti la început de drum sau ai deja experienţă în investiţii, alegerea brokerului potrivit poate fi un factor decisiv între succes şi eşec. Într-o piaţă saturată de opţiuni, cum ştii care este brokerul potrivit pentru tine, care se aliniază nevoilor şi obiectivelor tale?

Iată cinci criterii esenţiale care te vor ghida spre alegerea unui broker alături de care să te simţi în siguranţă:

  1. Reglementare şi autorizare

Alege un broker care este înscris în registrele instituţiilor de supraveghere din România, precum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un astfel de broker este XTB, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari şi de încredere brokeri din ţara noastră, el însuşi este listat la bursa din Varşovia şi prezent în România încă din 2008.

Organismele de supraveghere au misiunea de a garanta siguranţa financiară a investitorilor referitor la fondurile şi activele lor.

De exemplu, un broker supravegheat păstrează fondurile clienţilor săi în conturi distincte, complet separate de fondurile proprii ale firmei.

  1. Costuri şi comisioane transparente

Având un buget limitat când investeşti, este important să ştii dinainte toate costurile asociate tranzacţionării, depunerii, dar şi retragerii banilor. Aşadar, brokerul ar trebui să fie cât se poate de transparent când vine vorba de sumele blocate pentru serviciile oferite.

O secţiune în website dedicată prezentării clare a tuturor costurilor te-ar putea ajuta să-ţi faci calculele corect, pentru a nu avea surprize neplăcute în momentul în care începi să-ţi investeşti banii.

La XTB, toate taxele şi comisioanele, precum şi spread-urile, sunt „la vedere”, pe site-ul companiei, explicate clar şi actualizate constant.

Sute de Acţiuni şi ETF-uri, cu 0% comision, fără costuri ascunse sau spread-uri suplimentare, sunt disponibile în bogata ofertă a acestei companii de investiţii de tip One-Stop Shop, pentru un rulaj lunar de până la 100.000 de EUR.

Pentru a oferi şi mai multă flexibilitate în tranzacţionare, dimensiunea minimă a ordinelor deschise cu Acţiuni şi ETF-uri cu deţinere începe acum de la 10 EUR/USD/GBP, în loc de 100 EUR/USD/GBP, cât era iniţial.

Mulţi se întreabă, cu siguranţă, ce se întâmplă dacă rulajul lunar depăşeşte suma de 100.000 EUR?

Răspunsul este transparent, dovedind grija faţă de clienţi. Pentru fiecare tranzacţie realizată după depăşirea plafonului de 100.000 EUR în decurs de o lună, se aplică un comision de numai 0,2%.

Totodată, dacă investeşti în acţiuni la companii americane, cu ajutorul XTB, poţi beneficia de o cotă redusă de impozitare a acestor dividende, de doar 10% în loc de 30%.

Investitorii de retail care nu au reşedinţa fiscală în SUA şi nu sunt cetăţeni americani, dar obţin venituri din SUA, pot aplica pentru o taxare redusă, folosind Formularul W-8BEN.

  1. Ofertă diversificată de instrumente financiare

Poate că eşti un trader care speculează evoluţia pieţelor şi, în acest caz, apelezi la Contractele pentru Diferenţă (CFD-uri) sau poate eşti un investitor ce caută cele mai bune oportunităţi de investiţii în acţiuni sau Exchange Traded Funds (ETF-uri). 

Indiferent de natura ta ca participant la piaţă, pentru a-ţi spori şansele de câştig, vei avea nevoie de o strategie bună de diversificare a portofoliului de investiţii şi acces la o varietate de instrumente financiare.

XTB le oferă clienţilor, în prezent, peste 6.300 de instrumente financiare, toate fiind disponibile într-o singură platformă. Putem investi nu doar în Acţiuni şi ETF-uri cu deţinere, cu 0% comision (pentru un rulaj lunar de maxim 100.000 EUR), ci şi în instrumente derivate de tip CFD, cu suport pe Monede virtuale, Forex, Indici, Mărfuri, Acţiuni şi ETF-uri.

  1. Platforma de tranzacţionare

Un aspect esenţial de luat în considerare este platforma de tranzacţionare oferită de broker. Aceasta ar trebui să fie intuitivă, accesibilă de pe diverse dispozitive - telefon, tabletă, laptop sau computer - şi să poată fi utilizată oriunde te-ai afla.

Dacă eşti la început de drum în investiţii, este posibil să ai nevoie de resurse educaţionale specifice, cum ar fi seminare online sau materiale informative care să te ajute să înţelegi fundamentele investiţiilor. Sau, poate că eşti interesat de instrumente care să simplifice selecţia activelor financiare.

Pe de altă parte, dacă eşti un investitor experimentat, vei dori să ai acces la instrumente avansate de analiză, grafice detaliate, analize realizate de experţi şi cercetări aprofundate despre companiile care te interesează.

Toate aceste resurse esenţiale pentru dezvoltarea ta continuă ca investitor ar trebui să fie disponibile într-o platformă de tranzacţionare performantă, precum xStation, oferită de XTB.

  1. Serviciul „Suport clienţi”

Serviciul pentru clienţi reprezintă legătura directă şi imediată dintre un investitor şi un reprezentant al brokerului. Pentru investitori, această interacţiune este esenţială pentru a asigura o experienţă satisfăcătoare.

Indiferent dacă eşti un investitor începător sau experimentat, vor exista momente în care sprijinul devine esenţial în acest domeniu complex.

În cazul XTB, un broker cu sediul în Bucureşti, România, echipa de suport pentru clienţi este dedicată şi oferă asistenţă în limba română şi specialişti pregătiţi să te ajute în orice situaţie.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.