Bucureşti, România – 5 Noiembrie 2025 – Într-o celebrare a artei gastronomice, a creativităţii şi a pasiunii care definesc experienţa fine dining la cel mai înalt nivel, JW Marriott Bucharest Grand Hotel a găzduit, cu mândrie, două seri culinare excepţionale alături de Chef Theodor Falser, bucătar distins cu o stea Michelin, timp de 10 ani.
Desfăşurate pe 24 şi 27 septembrie, cele două evenimente au oferit oaspeţilor o experienţă culinară de o eleganţă desăvârşită.
Chef Theodor Falser – un vizionar al gastronomiei sustenabile
Recunoscut pentru filosofia sa “Taste Nature”, conturată la Johannestube din Alto Adige, Tirolul de Sud, Chef-ul Michelin Theodor Falser, distins cu o stea Michelin timp de 10 ani consecutivi, este considerat un pionier al gastronomiei sustenabile în Europa.
Colaborând cu producători locali şi artizani, el creează preparate ce păstrează autenticitatea ingredientelor şi respectul pentru natură.
Măiestria sa a fost recunoscută prin 17 puncte Gault & Millau şi includerea în La Liste – Top 1000 Restaurants in the World. Mai mult decât un bucătar, Theodor Falser este un povestitor care transformă ingredientele în artă culinară — o expresie a emoţiei şi echilibrului.

O simfonie a naturii la JW Steakhouse
Pe 24 septembrie, atmosfera elegantă a JW Steakhouse s-a transformat într-o veritabilă scenă culinară. Seara a început sub cupola impunătoare, unde oaspeţii au fost întâmpinaţi cu şampanie, într-o atmosferă de eleganţă discretă şi conversaţii rafinate.
Într-un cadru de bucătărie deschisă, Chef-ul Michelin Theodor Falser a oferit o demonstraţie culinară spectaculoasă, gătind în faţa invitaţilor, răspunzând la întrebări şi împărtăşind detalii despre inspiraţia din spatele fiecărui preparat. Experienţa a devenit un dialog viu între bucătar şi oaspeţi, un moment în care arta gastronomiei a prins viaţă.

Împreună cu Executive Chef Nicolae Lica, Chef-ul Michelin Theodor Falser a conceput un meniu de trei feluri, ce a surprins prin echilibru şi intensitate. Cina a debutat cu „spaghetti” de ton crud, suc fermentat de roşii teardrop şi caviar, urmată de entrecôte de Wagyu cu spumă de curry roşu şi puntarelle, iar finalul — un desert cu smochine coapte, crumble de lămâie şi zabaglione cu amaretto — a adus o notă caldă, elegantă şi memorabilă.
Autenticitate şi inovaţie emoţie la Cucina – The Italian Kitchen
Câteva zile mai târziu, pe 27 septembrie, povestea a continuat la Cucina – The Italian Kitchen, unde Chef-ul Michelin Theodor Falser, alături de Chef Francesco Castrovillari, a reinterpretat esenţa gastronomiei italiene într-o manieră contemporană şi artistică.
Meniul în cinci feluri a purtat oaspeţii printr-o veritabilă simfonie de gusturi: ciabatta aromatizată cu gremolata, salată de homar, ravioli de casă, risotto Carnaroli şi muşchi de vită Black Angus “alla Rossini”, iar finalul a fost o panna cotta cu ciocolată şi mascarpone, un omagiu adus rafinamentului italian.
Atmosfera a fost completată de o interpretare muzicală captivantă, în care vocile sopranilor au umplut spaţiul de emoţie şi graţie, transformând seara într-o experienţă multisenzorială de neuitat.

Eleganţa povestită prin oameni
Printre invitaţii acestor seri culinare s-au numărat Irina Gologan, Raluca Hagiu şi Andreea Remeţan, jurnalişti care dau voce poveştilor de lifestyle, Leo Dumitru şi Basic Jackpot, creatori de conţinut care surprind mereu energia momentului, dar şi pasionaţi de gastronomie precum Hayat Nabulsi, Dana Mirescu (Coffeenomadul) şi Cristina Toth (Diva în Bucătărie).
Împreună, au contribuit la atmosfera vibrantă a unei seri dedicate rafinamentului şi gustului, împărtăşind cu publicul momentele şi emoţia unei experienţe culinare de excepţie.

Recunoştinţă şi inspiraţie pentru noi experienţe
La finalul serilor, atmosfera din JW Marriott Bucharest Grand Hotel a fost una de recunoştinţă şi inspiraţie.
Transmitem cele mai sincere mulţumiri Chef-ului Michelin Theodor Falser, pentru viziunea, creativitatea şi măiestria cu care a transformat fiecare cină într-o adevărată operă de artă. Filosofia sa, ce onorează natura, echilibrul şi emoţia, s-a simţit în fiecare preparat, oferind o experienţă care va rămâne vie în amintirea celor prezenţi.
Mulţumim, de asemenea, oaspeţilor noştri distinşi, care au fost parte din această călătorie culinară plină de pasiune.
La JW Marriott Bucharest Grand Hotel, rămânem dedicaţi misiunii de a crea experienţe care celebrează talentul, arta ospitalităţii şi bucuria de a fi împreună în jurul unei mese excepţionale.
Ne dorim ca aceste momente să inspire şi să ne reunească, din nou, în curând.
DESPRE JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Modelat de dinamismul istoric al oraşului, JW Marriott Bucharest Grand Hotel rămâne un standard al luxului modern în capitala României. Renumit pentru serviciile impecabile, varietatea sa epiculară şi lobby-ul elegant, hotelul oferă cadrul perfect pentru reuniuni de familie şi experienţe memorabile. Situat într-o zonă de interes istoric şi naţional, este singurul hotel 5 stele din apropierea Palatului Parlamentului şi Catedralei Mântuirii Neamului. Cu 402 camere, 12 săli de conferinţe (aproximativ 2.000 mp), 6 restaurante şi lounge-uri, centru de conferinţe, galerie comercială de lux, cazino, spa şi fitness, JW Marriott este unul dintre cele mai generoase şi rafinate hoteluri din Bucureşti. Indiferent dacă vizita este motivată de cele mai spaţioase camere din oraş, de o masă savuroasă sau de un eveniment major, oaspeţii se bucură întotdeauna de servicii fără cusur.







