Beauty Routine este unul dintre cele mai tinere concepte din piaţa produselor cosmetice, dar cu toate acestea a reuşit să treacă de bariera de „zgomot“ din acest segment, aglomeraţia de branduri fiind în sine un stres pentru orice consumator. Îngrijirea corectă a tenului nu înseamnă mai mult, ci mai bine ales. Astfel, utilizarea produselor potrivite depăşeşte etapa de ritual funcţional şi devine o rutină cu sens şi o formă autentică de reconectare cu sinele.
Beauty Routine a luat naştere în 2023, iniţial ca o platformă online, care anul trecut a trecut şi în offline prin deschiderea primului magazin fizic în Bucureşti, pe Calea Dorobanţilor.
„În urmă cu zece ani, odată cu venirea pe lume a fetiţei mele, am realizat cât de preţios devine acel mic moment pe care îl dedicăm nouă înşine. Într-un ritm de viaţă tot mai alert, am înţeles că o rutină de îngrijire nu este doar un obicei de skincare zilnic, ci o formă autentică de reconectare cu sinele. Chiar şi câteva minute pot avea un efect terapeutic, ajutându-ne să ne regăsim echilibrul şi să fim funcţionali“, spune Alina Dimilito, fondatoarea Beauty Routine.
Faptul că un concept atât de tânăr şi-a găsit locul pe o piaţă hiperaglomerată a produselor cosmetice oglindeşte chiar validitatea acestuia. În contextul în care identificarea rutinei corecte de îngrijire a devenit un fel de „olimpiadă“, propunerea Beauty Routine îndeamnă la simplificare prin îndrumări personalizate.
„Înainte de a crea acest concept, am experimentat lumea antreprenoriatului în domeniul serviciilor, unde am învăţat importanţa personalizării şi a înţelegerii nevoilor individuale ale fiecărui client. Această experienţă m-a învăţat să pun accent pe detalii, pe autenticitate şi pe crearea unor relaţii durabile şi de încredere cu cei cu care lucrez.“
Astfel, Beauty Routine nu este doar un magazin de cosmetice, ci un concept construit pe ideea că fiecare client trebuie să fie ghidat în alegerea celor mai potrivite produse pentru nevoile sale. „De aceea, am pus accent pe educaţie, cercetare, transparenţă şi consiliere, pentru a oferi nu doar produse, ci o experienţă mai completă.“
Portofoliul de articole a fost conturat în urma unei selecţii riguroase, care ia în calcul ingredientele şi formulările curate, care generează rezultate reale.
„Pentru noi, skincare este şi despre simţuri: texturi, arome subtile şi formule care transformă fiecare aplicare într-un ritual rafinat. Este acel moment în care produsul nu doar acţionează, ci îţi oferă o stare, prin atingere, miros şi senzaţie, confort.“
Selecţia produselor este realizată chiar de Alina Dimilito, în baza experienţei sale directe. „Majoritatea brandurilor pe care le avem în portofoliu sunt deja parte din rutina mea de îngrijire de ani buni şi le-am ales datorită calităţii lor, eficienţei şi ingredientelor pe care le conţin.“
Portofoliul include mărci care sunt deja consacrate şi care au dovedit în timp că oferă rezultate reale, mai degrabă decât branduri în trend, care nu au fost încă suficient testate. „Totuşi, există şi câteva nume noi apărute, dar care au atras atenţia datorită inovaţiilor lor şi ingredientelor de calitate superioară.“
Astfel, în portofoliul Beauty Routine se regăsesc branduri de îngrijire a pielii şi device-uri de nişă precum Susanne Kaufman, Lesse, De Mamiel, Verso, Corpus, Salt & Stone, RMS, Odacite, Le Rub, Raaie, Mimetique, Manasi7, Wood_s Copenhagen, Honey, Current Body şi ZIIP.
„Într-o piaţă atât de aglomerată, selecţia produselor cosmetice poate deveni complicată şi, uneori, chiar frustrantă. De aceea, cred că este esenţial ca fiecare consumator să se întoarcă la propriile nevoi şi să aleagă produse în funcţie de ce i se potriveşte cu adevărat, nu doar în funcţie de tendinţe sau campanii de marketing.“ Pentru a ajuta clientul în marea de alegeri, una dintre ideile lansate de Beauty Routine a fost un „Curiosity Set“. „Este un concept gândit special pentru cei care nu vor să cumpere la întâmplare: îţi poţi alege 5 mostre din produsele noastre şi le poţi testa în confortul casei tale. Aşa poţi observa cum reacţionează pielea ta, fără presiune şi fără compromisuri.“
Mai departe, chiar ritualul de îngrijire a tenului este structurat în paşi esenţiali.
„Nu este nevoie de 10 paşi, ci de o înţelegere clară a tipului de ten şi a nevoilor lui reale.“
Astfel, etapele esenţiale sunt curăţarea, seara, cu un produs potrivit tipului de piele, hidratarea, adaptată nivelului de sebum şi de sensibilitate al pielii, şi protecţia zilnică, indiferent de sezon sau de vreme.
„Această fundaţie simplă este cea care susţine, pe termen lung, orice rutină eficientă. Apoi, în funcţie de nevoi, pot fi introduse produse targetate: exfolianţi, seruri cu ingrediente active, măşti.“
Practic, rutina corectă se face pas cu pas, fiecare fiind valoros în acest drum.
„Ce e important de reţinut e că îngrijirea corectă nu înseamnă «mai mult», ci «mai bine ales». Una dintre tendinţele clare pe care le remarc în industria de skincare este orientarea tot mai accentuată spre simplitate şi conştienţă.“
Oamenii sunt mai atenţi la ceea ce aplică pe piele, citesc etichete, caută formule curate şi eficiente, dar fără promisiuni exagerate. „Minimalismul în skincare e tot mai prezent - mai puţine produse, dar bine alese. Consumatorii vor mai mult decât un ritual funcţional, îşi doresc o rutină cu sens.“
Pe termen lung, planurile Alinei Dimilito sunt de a creşte tot pas cu pas, fără vreun salt de etapă, la fel ca o rutină corectă de îngrijire. Astfel, personalizarea, oferirea de tehnologii avansate de îngrijire a pielii şi evenimentele educative fac parte din „rutina“ Beauty Routine.
„Un alt pas important este extinderea gamei de produse, dar tot în stilul nostru atent şi asumat: preferăm să adăugăm branduri doar după ce le cunoaştem în profunzime. De asemenea, vrem să ducem mai departe concepte proprii, cum este «Curiosity Set», serviciul «Self-care Routine» şi să le dezvoltăm în jurul ideii de testare conştientă şi alegere informată“, a conchis fondatoarea Beauty Routine.
