Style

Care sunt "oazele" unde de te poţi relaxa în jungla urbană, după o zi agitată la birou. Nu mai trebuie să mai călătoreşti până în Asia ca să descoperi vestitele ritualuri şi forme de răsfăţ

19 iul 2018 1906 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

În mijlocul Bucureştiului, capitala care pare prea mică atunci când asfaltul începe să trimită înapoi căldura către Soare, există oaze de relaxare unde presiunea de la job sau freamătul oraşului devin o amintire îndepărtată. Cum? Cu uleiuri esenţiale, lapte de flori şi ritualuri străvechi de masaj. Unde? În spa-urile urbane.

Răsfăţul multisenzorial trebuie să îşi facă loc în agenda noastră de cel puţin două ori pe săptămână, spun specialiştii în domeniu. Iar dacă ar trebui să transpunem asta cumva în limbaj corporatist, ar însemna că dacă nu urmăm exact sfatul terapeuţilor, atunci relaxarea rămâne la stadiul de proiect, iar beneficiile acesteia sunt puse „pe hold“. Însă, oazele de relaxare au apărut în tot oraşul, aşa că nu putem da „postpone“ la răsfăţ.

„O pauză de la zgomotul şi stresul zilnic este benefică atât pentru corp, cât şi pentru minte. Masajul realizat după tehnici asiatice străvechi, fie că vorbim despre cel thailandez, balinez sau hawaiian, relaxează musculatura încordată şi dureroasă cauzată de orele petrecute la birou, creşte mobilitatea articulaţiilor, îmbu­nătăţeşte circulaţia sanguină şi fluxul limfatic, contribuind la detoxifierea corectă a organismului“, spune Camelia Pătru, spa manager în cadrul THAIco SPA din centrul Capitalei, una dintre oazele de relaxare care şi-au făcut loc în „jungla urbană“.

Bazele THAIco SPA au fost puse în urmă cu mai bine de doi ani, centrul oferind servicii spa asiatice. De altfel, în cadrul centrului lucrează terapeuţi cu experienţă vastă dobândită în Thailanda, Filipine şi Bali, ţări renumite pentru frumuseţea peisajelor, dar şi pentru ritualurile de relaxare şi energizare.

Dar nu mai este nevoie să ajungi în capătul celălalt al lumii pentru a beneficia de un masaj ca la carte. Un masaj perfect nu doar pentru trup şi suflet, ci şi pentru ten.

Dacă aveţi nevoie de şi mai multe argumente pentru faptul că pauza de relaxare binemeritată nu trebuie să fie amânată, atunci trebuie să ştiţi şi că ingredientele organice folosite în ritualurile spa susţin procesul de regenerare a pielii şi previn îmbătrânirea. Iar după o zi obositoare la job puteţi alege tratamente cu aloe vera, lavandă sau iasomie.

„Unul dintre tratamentele recomandate este Senzaţii THAIco. După ce vă relaxaţi la saună, pe piele va fi aplicat un scrub şi apoi urmează o împachetare cu Aloe Vera & Lavandă, o reţetă străveche de înfrumuseţare, cu efect de catifelare, hrănire şi hidratare, urmată de terapia cu hidromasaj Vichy.“ După această etapă, terapeuta va realiza un masaj THAIco Signature de două ore şi va aplica un tratament facial antiaging Thalgo, mai spune Camelia Pătru care recomandă, de asemenea, Jasmin lulur,  ritual pentru piele tânără şi hidratată, sau tratament corporal cu aloe vera, special pentru pielea sensibilă sau arsă de soare.

Este clar că nu trebuie să mai călătoreşti până în Asia ca să descoperi vestitele ritualuri de relaxare şi, din fericire, în contextul în care în jungla urbană sunt tot mai multe oaze unde îţi poţi redobândi echilibrul corp-minte-emoţii.

Numărul tot mai mare de concepte de relaxare şi spa nu înseamnă doar o concurenţă acerbă, aşa cum ar fi cazul pe alte pieţe. Înseamnă o varietate tot mai mare de ritualuri şi forme de răsfăţ.

Un nou jucător de pe piaţa de profil din Bucureşti este de fapt „sora mai tânără“ a IDA Spa, brand care are o unitate în Corbeanca numită Your Garden Spa. Noul spaţiu şi concept poartă brandul Your Urban Spa.

„Provocarea cea mai mare, în ritmul alert al vieţii urbane, este să îţi faci timp pentru tine, să te relaxezi, să îţi regăseşti echilibrul dintre corp, minte, spirit. Credem în beneficiile pe termen lung ale terapiilor spa şi ne-am dorit să aducem experienţa IDA cât mai aproape de clienţi, într-un concept adaptat cu adevărat stilului de viaţă urban, în inima Bucureştiului“, a spus  Victor Mocanu, manager IDA Spa, Your Garden Spa.

Iar, pentru a duce relaxarea la rang de artă, lanţul de centre spa a lansat şi „Ultimate Aroma-Therapy Experience“, un tratament personalizat care foloseşte aromaterapia.

„Masajul aromaterapeutic combină puterea uleiurilor esenţiale cu un masaj specializat, cu rădăcini în tradiţiile estice şi vestice, concentrându-se pe spate, scalp, faţă, umeri şi picioare.  Este un ritual de masaj intens, cu efecte benefice pentru corp, minte şi spirit“.

Uleiurile esenţiale sunt absorbite prin piele, lucrând la nivel fizic, în timp ce efectele aromatice ale fiecărui amestec de uleiuri echilibrează gândurile şi emoţiile prin miros.

"Cele 13 uleiuri folosite în ritualul Ultimate Aromatherapy Experience sunt grupate în 7 categorii, în funcţie de efectele lor: Relax, De-Stress, Revive, Support, Renewing, Nourishing, Inner Strenght", mai spune Victor Mocanu.

În ultimii ani, în afara centrelor clasice specializate, şi tot mai multe lanţuri hoteluri au mizat pe noi concepte spa. Un exemplu este şi hotelul Crowne Plaza din Capitală, parte din lanţul ANA Hotels, care a inaugurat un nou centru spa numit Essenza - Pure Wellness. Dar nu este singurul hotel care vrea să îşi răsfeţe vizitatorii, mai ales că într-o perioadă în care timpul înseamnă bani, răsfăţul este epitomul luxului.

Ritualurile pe care le oferă centrele de relaxare şi spa sunt nenumărate, iar dacă nu ai idei despre cum să găseşti acest echilibru corp, minte şi spirit prin masaj, atunci cel mai simplu este să te laşi pe mâna terapeutului. Dar nu uita reţeta: masaj cu tehnici asiatice sau aromaterapeutic de cel puţin de două ori pe săptămână. Fără amânare.