După Afaceri

Restaurantul celor 400 de vinuri

23 iul 2014 670 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Ascuns pe străduţele din centrul Bucureştiului, pe undeva aproape de Ateneu, restaurantul Le Bistrot Français a devenit o destinaţie pentru cunoscătorii care vin aici pentru decorul de inspiraţie ecvestră, pentru gastronomia franţuzească şi nu în ultimul rând pentru cele circa 400 de tipuri de vin din meniu, cărora li se adaugă alte peste 100 de altfel de băuturi.

„Avem vinuri din toată lumea, din Italia, Portugalia, Spania, SUA, Argentina, avem şi din România. Totuşi, mai bine de jumătate din selecţie este vin franţuzesc“, spune Cristian Preotu, cel care a deschis restaurantul în urmă cu aproape un an. De altfel şi cel mai ieftin (120 de lei, o sticlă de Terroir d’Exception - Terrasse de la Jalle) şi cel mai scump (8.800 de lei, o sticlă de Chateau Latour din 2001) vin din meniu sunt din Hexagon, din regiunea Bordeaux.

Citeşte interviul cu Cristian Preotu în noua ediţie printată a După Afaceri Premium, care va fi disponibilă pe 25 iulie.