Gastronomie

Petale in zahar ca la Paris

08 oct 2009 77 afişări
Din aceeaşi categorie
Petale in zahar ca la Paris

Petale de flori in zahar, nougat cu ciocolata, alune si fructe confiate, ceaiuri si cafea cu arome, miere, biscuiti, dulceturi si siropuri fine. Toate pot fi gasite la ceainaria Triangle d'Or incepand cu aceasta toamna. Delicatesele sunt aduse din ciocolaterii pariziene si alte boutique-uri artizanale frantuzesti. De curand insa, si mai multe pot fi gasite la magazinul de delicatese aflat chiar langa ceainarie. De la noul magazin Triangle d'Or pot fi cumparate atat dulciuri (ciocolata, nougat, miere etc), cat si obiecte pentru pasionati - cutii muzicale, carti despre traditia ceaiului in diferite colturi ale lumii, ceainice si alte accesorii. Si toate au cate "ceva" special. Ciocolata à la Reine Astrid este produsa din unt de cacao natural si nu contine margarina sau alti inlocuitori. In plus poate fi savurata in combinatie cu piper, cu cognac sau doar cu lapte. Domeniul ceaiului este cel mai rasfatat - oferta cuprinde ceai invelit in foita de aur sau argint, muguri de ceai ce infloresc in infuzie, o serie de ceaiuri rosii, albe, verzi, negre si albastre, carti cu povesti despre ritualul ceaiului, lumanari si betisoare parfumate. Produsele de toamna aduc in prim-plan mierea cu lavanda, dulceata de lapte, perlele de pepene galben, piersicile cu iasomie sau ghimbir. Nici nougat nu trebuie ocolita si nici petalele de flori in zahar folosite la indulcirea ceaiului (ultima tendinta pariziana). Tot la capitolul rasfat se incadreaza si cafeaua preparata artizanal cu aroma de migdale, flori de portocal, vanilie sau caramel.