Gadget

Gadget

15 iul 2014 549 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Lytro Illum Light Field

Tehnologia celor de la Lytro a revoluţionat lumea fotografică printr-o abordare ino­vativă, camerele lor fiind capabile să capteze imagini dinamice, care permit refocalizarea ulterioară.

Cel mai nou model al lor, Lytro Illum Light Field, este prezent la comercializare în România şi  impresionează atât prin look-ul modern, cât şi prin capacităţile native.

Aceasta realizează imagini interactive, la care pot fi alese ulterior perspectiva şi punctul de focalizare. Practic, se poate face clarul în orice punct al fotografiei, pe orice subiect, în funcţie de preferinţele voastre.

Camera Lytro are un senzor cu o rezoluţie de 40 de megaraze, optică performantă cu zoom 8x şi diafragmă constantă f/2.0, un timp minim de expunere de 1/4000 secunde şi un ecran LCD cu funcţii tactile de 4 inchi.

Pe www.f64.ro este disponibilă la precomandă şi are un preţ de aproximativ 7.000 de lei.
 

Garmin Virb Elite

În caz că vreţi să vă înregistraţi aventurile pe şosea sau în afara ei, aveţi nevoie de o cameră video de acţiune de genul Garmin Virb Elite, care poate fi utilizată în cele mai variate situaţii. Aceasta este robustă, rezistentă la praf şi la şocuri, dar şi la scufundările în apă până la o adâncime de 1 metru, timp de 30 de minute.

Dispune de un senzor de 16MPix care poate filma la rezoluţie full HD, iar acumulatorul din dotare permite filmarea pentru o perioadă de până în 3 ore. Nu-i lipseşte un ecran LCD pentru încadrarea optimă a cadrului de filmat sau pentru vizualizarea videoclipurilor sau pozelor, şi nici modul GPS pentru geo-codarea lor.

De asemenea, are modul Wi-Fi pentru transmiterea rezultatelor foto-video direct pe o tabletă sau un smartphone. Este compatibilă cu dispozitivele Garmin de prindere pe ghidon, pe parbriz sau pe bordul masinii.

Garmin Virb Elite are un preţ aproximativ de 1.800 lei, www.garmin.com.
 

LG G3

Oriunde am merge, nu ne lipseşte din buzunar cel mai important gadget la ora actuală, smartphone-ul, util atât pentru activităţile noastre profesionale, cât şi pentru cele personale.

LG a lansat de curând noul vârf de gamă LG G3, cu un design modern, configuraţie puternică şi caracteristici superioare, care îl recomandă drept unul dintre cele mai reuşite smartphone-uri de top actuale.

Are un design atrăgător, modern, cu accente metalice şi în mai multe culori, pentru a fi pe placul unui public cât mai variat.

Utilizatorii au la dispoziţie un generos ecran IPS cu o diagonală de 5.5 inchi şi o rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), un procesor quad-core tactat la 2.5Ghz, 3GB memorie RAM, stocare internă de 32GB expandabilă prin carduri microSD cu o capacitate de până la 128GB şi conectivitate 4G. Este o fişă tehnică capabilă să acceseze orice aplicaţie de Android, atât în scopuri de informare, comunicare şi socializare, cât şi pentru divertisment multimedia.

De remarcat şi camera foto cu un senzor de 13MPix, stabilizare optică, sistem de autofocus rapid asistat cu laser şi capacitate de filmare la rezoluţie 4K. De asemenea, nu-i lipseşte un GPS, foarte bun pentru orientare, navigare sau localizarea punctelor de interes.

LG G3 are un preţ de aproximativ 600 de euro, www.lg.com
 

Samsung Gear Fit

Samsung a lansat de curând brăţara inteligentă Gear Fit, un accesoriu cu un design practic şi confortabil la purtare.

Pe lângă afişarea orei, Gear Fit se conectează la smartphone-uri sau tablete Samsung de nouă generaţie pentru a afişa apelantul unei convorbiri telefonice, SMS-urile şi  e-mail-urile primite, precum şi notificări de pe Facebook sau alte reţele de socializare.

De asemenea, are cititor de puls şi funcţii pentru monitorizarea activităţilor sportive, cum  ar fi ciclismul, alergarea, alpinismul sau chiar mersul pe jos.

Compatibilă numai cu terminale marca Samsung, aceasta are un preţ de aproximativ 900 lei, www.emag.ro
 

BMW Cruise e-Bike

Pentru a vă deplasa mai repede şi fără efort prin traficul aglomerat al marilor oraşe, bicicleta electrică BMW Cruise e-Bike poate fi soluţia practică de care aveaţi nevoie.

Aceasta dispune de un sistem electric de propulsie cu motor Bosch care porneşte automat şi se adaptează la ritmul pedalării. Are o autonomie de până în 100 km, iar o încărcare completă a acumulatorului se efectuează în aproximativ trei ore şi jumătare.

Bicicleta BMW are un cadru din aluminiu, o greutate de 22 kg şi este echipată cu frâne pe disc Shimano.

Este disponibilă la comandă în centrele BMW şi are un preţ de aproximativ 2.500 euro fără TVA.