Gastronomie

Inovaţia din bucătărie

04 apr 2024 187 afişări
Din aceeaşi categorie

Cu Miele gătitul a devenit mai uşor mai ales că inovaţia face parte din ADN-ul brandului german, care a inclus noile tehnologii în toate electrocasnicele pe care le-a creat. În plus, Miele este fără doar şi poate compania care a luat cel mai în serios rolul de furnizor de echipamente care să transforme gătitul într-o activitate mult mai lejeră, dar care să nu facă rabat de la sănătate şi mai ales să ne ajute să luptăm împotriva unui curent puternic: risipa alimentară şi de energie.

Tehnologia nu a ocolit nici cel mai important domeniu pentru starea de bine a oamenilor, astfel că gătitul - activitate zilnică pentru unii, ocazională pentru alţii şi dusă la rang de artă de cei mai renumiţi chefi - este acum nu doar mai uşoară, ci dispune şi de o multitudine de echipamente care să menţină proprietăţile alimentelor în timp ce gustul este desăvârşit. Iar Miele a dezvoltat o gamă largă de produse, care foloseşte noi tehnologii tocmai pentru ca experienţa de gătit să nu fie deloc monotonă.

Aragazurile tradiţionale sunt înlocuite treptat de plitele electrice şi cu inducţie, iar Miele a dezvoltat o plită cu inducţie pe toată suprafaţa pentru un plus de flexibilitate. Modelul de plită KM 7867-1 FL Diamond permite utilizarea întregii suprafeţe, fără arzătoare predefinite. Practic, poţi aşeza până la patru oale, tigăi sau tăvi compatibile cu inducţia oriunde îţi doreşti.

De asemenea, plita dispune de o funcţie inteligentă de detectare a vaselor de gătit, elementele de control se mută conform cu poziţia vaselor pe plită.

 

Control prin aplicaţia Miele@home

Dacă vorbim însă de conectivitate, plita KM 7867-1 FL Diamond de la Miele poate fi conectată cu hota, având funcţia Con@ctivity, care permite inclusiv conectarea la Miele@home, sistem inovator prin care toate electrocasnicele inteligente ale Miele pot fi operate fie prin aplicaţia proprie sau soluţii de tip Smart Home.

Mai departe, o altă variantă de a găti este cu ajutorul cuptorului, tot mai des folosit de cei care vor să savureze un pahar de vin în timp ce pulpa de raţă se frăgezeşte lent la cuptor. Iar dacă ne uităm la modelul de cuptor electric H 7860 BPX de la Miele, vedem că experţii care lucrează în echipa brandului german de electrocasnice s-au gândit inclusiv la acest tip de utilizatori, astfel că acest model are inclusiv funcţia de „plus de umiditate“, care face carnea fragedă şi suculentă la interior şi crocantă la exterior. Iar dacă coaceţi pâine, această funcţie ajută la obţinerea pufoşeniei şi rumenirii pe care toată lumea o adoră, împreună cu o coajă crocantă, pe care orice brutar o urmăreşte.

De asemenea, acesta dispune de funcţia de răcire rapidă care poate fi folosită atunci când nu sunteţi lângă cuptor şi nu puteţi scoate imediat preparatul. În plus, dacă aţi introdus un timp pentru un program de gătire, încălzirea cuptorului se opreşte automat la scurt timp înainte de terminarea programului de gătire. Astfel, căldura reziduală din cuptor este suficientă pentru a finaliza procesul de gătire, iar consumul de energie este redus.

Un alt plus este acela că se pot seta până la 20 de programe personalizate şi puteţi monitoriza şi controla cuptorul de la distanţă prin intermediul aplicaţiei Miele@home. Practic, o cameră video integrată în plafonul cuptorului vă permite să fiţi cu ochii pe procesul de gătire, indiferent unde vă aflaţi.

 

Trei feluri de mâncare în acelaşi timp

Iar o nouă inovaţie de la Miele este şi funcţia DualSteam a cuptorului electric cu aburi DGC 7860 HC, care permite distribuţia uniformă a aburilor uşurează prepararea alimentelor atât la abur, cât şi sous-vide. Iar gătitul la aburi permite păstrarea nutrienţilor, sărurilor şi vitaminelor. Gătirea automată a meniurilor este iarăşi o funcţie exclusivă la Miele, care este întâlnită la modelul DGC 7860 HC şi care oferă posibilitatea de a găti trei feluri de mâncare în acelaşi timp.

O altă inovaţie de la Miele este sertarul termic ESW 7020, pe care îl puteţi folosi pentru a menţine ceştile şi farfuriile calde, dar şi pentru a găti la temperaturi joase, cheia succesului dacă vreţi să vă surprindeţi oaspeţii cu o carne fragedă şi suculentă. Practic, funcţia de gătire lentă găteşte cu blândeţe carnea pentru ca aromele şi nutrienţii să se păstreze, iar papilele gustative să fie cucerite.

Nu vă rămâne decât să faceţi cumpărături responsabile, să vă înarmaţi cu reţetele potrivite şi să porniţi echipamentele. Succesul gustului desăvârşit este garantat cu Miele.