Gadget

Asus O’Play Multimedia in fiecare zi

10 dec 2009 372 afişări
Din aceeaşi categorie
Asus O’Play Multimedia in fiecare zi

Multimedia este omniprezenta. In timpul liber si nu numai utilizam din plin aceste resurse, fie ele foto, audio sau video. Nu demult, pentru a beneficia din plin de toate avantajele, aveam nevoie neaparata de un PC. Iata ca prezenta unui computer nu mai este absolut necesara, rularea fisierelor multimedia realizandu-se mult mai simplu si rapid cu ajutorul unor mici cutiute numite mediaplayere. Piata se dezvolta rapid, pe zi ce trece aparand noi si noi modele de la producatori mai mult sau mai putin cunoscuti. Chiar si pe micuta noastra piata au inceput sa-si faca aparitia, unul dintre acestea fiind Asus O'Play HDP-R1.

Este un echipament cu o infatisare simpla, clasica, culoare neagra, fara niciun element stilistic iesit din comun care sa-ti atraga cumva privirea. In timpul functionarii doar micile leduri din partea frontala ne pot dezvalui amplasarea lui in camera.

Instalarea am facut-o in doi timpi si trei miscari. L-am scos din cutie, l-am pozitionat acolo unde doream eu, am cuplat cablul HDMI la televizor, cablurile audio in amplificator si l-am pornit. Interfata grafica este colorata, dinamica, simplu de parcurs si cu minime posibilitati de configurare.

Ca la majoritatea playerelor trebuie sa ne alegem de la inceput activitatea pe care vrem sa o desfasuram: sa vizionam un film, sa ne uitam la fotografii sau sa ascultam muzica.

Putem sa trecem dintr-o activitate in alta foarte simplu, fara sa mai ajungem in meniul principal, direct prin intermediul telecomenzii, apasand butoanele dedicate.

Cu ajutorul lui putem rula aproape orice format video, foto sau audio utilizat pe scara larga la ora actuala. Vreau sa remarc faptul ca la firmware-ul initial, cu care a venit instalat, am intampinat mici probleme la rularea fisierelor full HD, problema rezolvata cu un update pe care l-am gasit pe pagina de internet a celor de la ASUS.

Cea mai interesanta facilitate este, sa recunoastem, rularea filmelor sau a videoclipurilor in aproape orice format, cele mai interesante la ora actuala fiind cele ISO, AVI, MPG, MKV sau MTS.

Preferatul meu este formatul ISO, alegand sa-mi pastrez colectia de filme cumparate in format electronic, in special pe cele cu desene animate pe care pustiulica le vizualizeaza frecvent, pentru a nu deteriora discurile originale.

Acestora le creez imagini de tip ISO pe care sa le putem vedea repede, accesandu-le oricand avem dispozitia necesara. Iar MTS este formatul in care filmeaza camerele video AVCHD, unul care devine din ce in ce mai raspandit si pe care putem sa-l vizualizam fara probleme pe acest player.

Am luat de pe internet si cateva fisiere de test MKV care au rulat ok, dupa update-ul de firmware. Alte atuuri pe care le-am sesizat ar fi Port-ul Ethernet prin intermediul caruia putem rula fisiere din retea, decodorul DTS, caracteristica utila acelora care doresc sa vizioneze formate video cu sunetul codat in acest format si nu dispun de un amplificator si conectorul eSata, care poate asigura o viteza mult mai buna de transfer decat USB-ul.

In linii generale, am fost multumit - poate asigura din plin suportul multimedia de care am avea nevoie pentru relaxare si divertisment, totul la un pret decent de aproape 435 lei.

Caracteristici tehnice

Formate video suportate: mp4,.mov,.xvid,.avi,.divx,.asf,.wmv,.mkv,.rm,.rmvb,.flv,.ts,.m2ts,.dat,.mpg,.vob

Formate audio suportate: MP3,WAV,AAC,OGG,FLAC,AIFF

Formate foto suportate: JPEG,BMP,PNG,GIF,TIFF

Formate subtitrari: SRT,SUB,SMI,SSA

Codecuri video: MPEG1/2/4,RM/RMVB,VC-1,H.264

Conectori: 1 x RJ-45 LAN; 1 x HDMI 1.3 output; 1 x Composite Video output; 1 x USB 2.0 / eSATA Combo; 1 x S/PDIF Out; 1 x USB 2.0 input; 1 x Composite Audio L/R output; DC Power Input

Retea: Da - 10/100Mbps Wired LAN

Rezolutie suportata: Full HD - 1080p

Concluzii

Pro

- Posibilitatea conectarii prin retea

- Are DTS

- O gama larga de compatibilitati video

- Are esata

- Pret foarte bun

Contra

- Nu are decat un port USB

- Nu i se poate adauga un HDD intern