După Afaceri

Este unul dintre cele mai importante nume ale industriei cosmetice locale, iar acum conduce businessul Parfums Christian Dior România: "Muzica clasică este o pasiune pe care mi-o cultiv săptămânal"

13 mar 2017 792 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Dana Petcu lucrează în industria cosmeticelor şi parfumurilor de lux de aproape două decenii, dintre care ultimii şase ani i-a petrecut la conducerea Parfums Christian Dior România, filiala locală a grupului francez cu acelaşi nume, care distribuie către marile lanţuri de profil cosmetice şi produse de parfumerie.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... un notebook Moleskine.

Cartea pe care o citesc acum este... „Povestea noului nume“ de Elena Ferrante (volumul doi din tetralogia napolitană).

Pasiunile mele sunt ... muzica clasică, pasiune pe care mi-o cultiv săptămânal ducându-mă la Ateneu, dar şi la diferite festivaluri atât acasă, cât şi în afara ţării. Dansul este o pasiune mai veche, de un an şi ceva fac şi cursuri de tango.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este ... Provence în Franta, iar la începutul lunii august nu trebuie ratat festivalul internaţional de pian în aer liber din La Roque d'Antheron! (http://www.festival-piano.com/fr/accueil/bienvenue.html)

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă este... un glob pământesc.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Restaurantul The Artist, redeschis într-o vilă superbă.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele... rămâne statuia lui David a lui Miche­langelo, expusă la Florenţa.

Ceasul pe care îl port la mână este... Longines.

Parfumul meu preferat este... greu de ales. Aş aminti J'adore l'Or, esenţa de parfum, şi Oud Ispahan, Collectione Privée, ambele Dior.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... rochiile, niciodată suficiente.

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de... vin roşu, Davino Ceptura Rouge sau Cuvée Charlotte de la Serve.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să merg la o cafenea din centru şi să observ oamenii locului.

O descoperire inedită din Bucureşti este... în acest moment restaurantul Kane pe Tunari, dacă vorbim de un restaurant! Altă descoperire ar fi străzile cu nume de compozitori din zona Floreasca, bune de plimbat şi admirat!

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... o bijuterie.

Bijuteriile mele preferate sunt... unele de designer, dar şi unele cumpărate spontan de la mici pro­ducători.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele de fashion locale, ale revistelor sau diverşilor jurnalişti. Găsesc că sunt informaţii avizate, responsabile. Aproape zilnic intru şi pe vanityfair.com, găsesc mereu ceva interesant.

Restaurantul meu preferat este... Unico Vero, clar!

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... Nu mă preocupă sportul ca activitate de rutină, cu abonament. Îmi place să dansez, îmi plac oamenii.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Petra, în Iordania.

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat este... cea organizată de mine, de revelion.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... Coca-Cola pentru prieteni.

Plăcerea mea vinovată este... îngheţata, preferabil de la Venchi, şi ouăle Benedict, dar şi melcul cu mac, ambele de la ARC Bakery!