După Afaceri

Cum arată trofeul pentru care s-a luptat Simona Halep la Paris. Este realizat de cea mai veche casă de bijuterii din lume şi este protejat de un cufăr Louis Vuitton

09 iun 2017 1209 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Tenismena Simona Halep, dacă ar fi câştigat finala turnelului de Grand Slam Roland Garros de la Paris, ar fi primit cupa adusă pe teren de actorul Alexander Skarsgard, cunoscut pentru rolul său din serialul True Blood. Titlul, Coupe Suzanne-Lenglen, este păstrat într-un cufăr special creat de casa franceză Louis Vuitton. Brandul a creat în acest an două cufere speciale pentru această competiţie, unul pentru trofeul câştigătoarei finalei feminine şi unul pentru cel al competiţiei masculine.
Simona Halep, care a urcat după semifinala pe locul 2 WTA, a jucat poate cel mai important meci al carierei sale. O victorie în faţa Jelenei Ostapenko din Letonia ar fi propulsat-o pe tenismena din România la vârful clasamentului feminin de tenis. Până acum cea mai bună poziţie a ei a fost locul doi. Simona Halep a mai ajuns în finala de la Roland Garros în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Sharapova.

Sâmbătă 10 iunie, la ora 3:50, chiar înainte de începerea meciului unde Simona Halep s-a luptat cu Jelena Ostapenko, actorul Alexander Skarsgard a ieşit cu faimoasa Coupe Suzanne-Lenglen şi a depus-o pe terenul unde s-a dat lupta pentru titlu. În finala masculină actriţa Nicole Kidman a depus titlul Coupe des Mousquetaires, adăpostit la rândul său de cufărul special creat de Louis Vuitton.

Cele două cupe care au fost decernate în acest week-end la Rolland Garros sunt lucrate cu minuţiozitate de Maison Mellerio, cea mai veche casă de bijuterii din lume, stabilită pe Rue de la Paix în Paris. Pe măsura acestor "bijuterii" au fost create două cufere care să le protejeze peste ani.

Louis Vuitton şi artizanii săi au deja o tradiţie în a realiza cutiile speciale pentru FIFA World Cup Trophy, America's Cup, Rugby World Cup şi America's Cup Challenger's Cup.

Istoria Louis Vuitton a început acum 160 de ani, când casa franceză a început prin a crea cufere de călătorie care au făcut înconjurul lumii rapid. Atelierul istoric de la Asnieres continuă să realizeze şi astăzi cufere pe comandă specială.

 

Foto: Bernard Giudicelli (preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis), Guy Forget (Roland-Garros Tournament Director) şi Michael Burke (Chairman & CEO Louis Vuitton)
Credit foto: Sebastian Zanella pentru Louis Vuitton