După Afaceri

Care au fost primele slujbe ale celor mai bogaţi miliardari din lume

10 sep 2014 7697 afişări
Din aceeaşi categorie

Majoritatea oamenilor care acum câştigă o mulţime de bani, se deplasează cu avioanele, iahturile şi vapoarele personale – şi au propriul imperiu al afacerilor – au pornit în viaţă, ca în filme, cu o slujbă de nimic. Iată aşadar cum au câştigat primii bani 10 miliardari celebri ai lumii.

Kevin Plank

Avere: 1,7 miliarde dolari

Prima slujbă: tundea gazonul

Kevin Plank conduce compania Under Armour, care este considerată lider în producţia a câtorva linii de accesorii sport pe plan internaţional. Plank şi-a câştigat primii bani la 10 ani, tunzând gazonul vecinilor săi din Maryland. În timpul verii, câştiga 10-30 de dolari de peluză, făcând în jur de 150 de dolari pe săptămână. A trecut de la întreţinerea gazonului la vânzarea de brăţări, iar în curând a avut ideea cu Under Armour, care a devenit populară şi l-a transformat rapid în miliardar.

Giorgio Armani

Avere: 8,5 miliarde dolari

Prima slujbă: asistent fotograf

Armani visa la o carieră în domeniul medicinii, dar din cauza notelor proaste, a ales calea armatei. Cu toate acestea, prima lui slujbă a fost într-un magazin din Milano, ca asistent fotograf. Prin altele, trebuiă să aranjeze manechinele din vitrină. Curând, a fost promovat, lucrând în departmentul de achiziţii al magazinului, unde a învăţat multe lucruri despre casele de modă, înainte de a înfiinţa propria afacere de miliarde.

Citiţi lista completă şi mai multe detalii aici