Info

România Sustenabilă: RICHRBT începe construcţia a patru parcuri fotovoltaice

26 iul 2024 381 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

România face un pas semnificativ spre un viitor mai verde, odată cu anunţul companiei RICHRBT privind demararea construcţiei a patru parcuri fotovoltaice moderne. Într-o perioadă marcată de schimbări climatice şi de o nevoie urgentă de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, România îşi consolidează poziţia de lider regional în adoptarea tehnologiilor verzi. Iniţiativa RICHRBT de a dezvolta parcuri fotovoltaice deschide noi perspective pentru un viitor energetic sustenabil şi contribuie la tranziţia către o economie verde.

Aceste proiecte vor aduce beneficii semnificative economiei locale prin crearea de locuri de muncă şi atragerea de investiţii în tehnologii de energie regenerabilă. De asemenea, ele vor reduce dependenţa de combustibili fosili şi vor diminua emisiile de carbon, sprijinind obiectivele de mediu ale Uniunii Europene.

RICHRBT, cunoscută pentru activitatea sa în construcţii civile şi industriale, precum şi pentru importurile de produse metalurgice, a decis să îşi extindă portofoliul în domeniul energiei alternative. Compania, cu o cifră de afaceri de peste 700 de milioane de euro şi o vechime de 9 ani, va finanţa integral aceste proiecte din fondurile proprii.

„În următorii trei ani ne dorim să mai înfiinţăm un numar de 12 parcuri deoarece ne dorim ca pana în 2027 să ajungem la o capacitate totală de 900 MW. Sper să avem sprijinul adecvat din punct de vedere legislativ şi din partea Guvernului României, deoarece energia solară are potenţialul de a deveni o componentă esenţială a mixului energetic global. Ne angajăm să continuăm să investim în proiecte sustenabile şi inovatoare, care să contribuie la un viitor mai bun pentru toţi.” – declară Reman Henk Jonah Rutger, fondatorul companiei RICHRBT.

Parcurile vor avea o capacitate totală de peste 230 MW şi vor fi amplasate strategic în sudul ţării, contribuind substanţial la creşterea producţiei de energie regenerabilă.

Primul dintre aceste parcuri fotovoltaice va fi construit în comuna Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, în luna septembrie a acestui an şi va avea o capacitate de 40 MW. Alte trei parcuri vor fi realizate la începutul anului 2025: un parc de 80 MW în comuna Joiţa, unul de 60 MW în comuna Ulmi şi unul de 50 MW în comuna Bolintin Vale. Aceste amplasamente au fost alese pentru a maximiza eficienţa şi producţia de energie solară.

Construcţia celor patru parcuri fotovoltaice de către RICHRBT reprezintă un moment cheie în eforturile României de a adopta surse de energie durabilă şi de a combate schimbările climatice. Aceste proiecte nu doar că vor îmbunătăţi infrastructura energetică a ţării, dar vor stimula şi dezvoltarea economică regională şi protejarea mediului înconjurător. Prin aceste iniţiative, RICHRBT îşi reafirmă angajamentul faţă de un viitor verde şi sustenabil pentru România.