Style

O companie elveţiană vrea să revoluţioneze conceptul tradiţional de iaht prin lansarea "insulei plutitoare" - GALERIE FOTO

08 apr 2012 2320 afişări de Paul Comsa
Din aceeaşi categorie

Aţi citit cartea "Insula cu elice" de Jules Verne? Protagoniştii romanului călătoresc de la San Francisco spre San Diego, unde urmează a participa la un spectacol şi ajung pe Standard Island, o insulă artificială care se deplasează în apele Oceanului Pacific. Insula, ai cărei locuitori au averi măsurate în milioane de dolari, este dirijată doar cu ajutorul unor elice la tribord şi la babord şi pare un mic paradis plutitor.

În prezent, ideea lui Jules Verne pare să prindă contur. Pe ape plutesc mii de iahturi care te pot lăsa fără cuvinte datorită eleganţei şi a luxului, dar majoritatea au aspectul clasic al unei nave de culoare albă, prevăzută cu numeroase ferestre, o punte din lemn şi cabine amenajate în interiorul vasului.

Un grup de arhitecţi ai companiei elveţiene MCM Designstudio au vrut să abandoneze designul tradiţional al navelor de lux şi au proiectat un iaht care se apropie de viziunea lui Jules Verne, asemănându-se cu o insulă plutitoare de proporţii mai mici.

Denumit sugestiv Island(E)Motion, conceptul arată de la depărtare asemenea unei insule, iahtul fiind construit din materiale naturale aflate "în armonie cu mediul înconjurător". Impresia de vas prietenos cu mediul este dată şi de izolarea termică a cabinelor, filtrele pentru captarea apei de ploaie, turbinele eoliene şi panourile fotovoltaice care reduc semnificativ cheltuielile operaţionale.

Pentru că imaginile fac uneori mai mult decât o mie de cuvinte, Business Insider a realizat un reportaj foto care prezintă felul în care va arăta "insula" proiectată de compania elveţiană.

Citeşte şi: