Gastronomie

Un restaurant romanesc în top 10 cele mai bune restaurante din Europa Centrală şi de Est

06 iun 2011 7599 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Ieri, în cadrul evenimentului Dining Guide Food Show de la Budapesta, au fost anunţate cele 10 finaliste ale concursului care va da, la sfârşitul anului, numele celui mai bun restaurant din Europa Centrală şi de Est.

Lista include nume ca Enoteca Uno din Sofia, Bulgaria, La Degustation Boheme Bourgeoise din Praga, Valsabbion de pe coasta adriatică a Croaţiei, La Rotisserie din Varşovia, Chateau Visz din Ungaria, Zaplet din Belgrad, Camouflage din Bratislava, Pri Lojzetu din Slovenia şi Muzedechanga din Istanbul. Din topul celor 10 face parte şi restaurantul Heritage din Bucureşti, redeschis în această primăvară în urma unei investiţii de 500.000 de euro şi a unei reinventări a conceptului care îl defineşte.

La concursul realizat de revista gastronomică Dining Guide au participat mai multe restaurante din regiunea balcanică. Procesul după care au fost alese finalistele a fost destul de elaborat - acestea au fost mai întâi propuse de expert gourmet din ţara respectivă şi apoi testate de un juriu internaţional care le-a notat în funcţie de calitatea ingedientelor, tehnologia şi creativitatea din bucătărie, ambianţă, prezentare şi servicii.

Citeşte şi: